«Βροχή» οι αιτήσεις για τα δάνεια με κρατική εγγύηση

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2020 8:00

«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

για τα δάνεια σε επιχειρήσεις. Από προχθές το μεσημέρι που άνοιξε η διαδικασία υποβλήθηκαν πάνω από 3.000 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δάνεια που αγγίζουν περίπου το 1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως συνολικά θα καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων, με δάνεια ως 7 δισ. ευρώ και εγγύηση του Δημοσίου. Μάλιστα η πρόθεση για κατάθεση αιτήσεων συνεχίστηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς, αφού σε αναμονή, καθώς δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, βρίσκονται άλλες 6.529 αιτήσεις.
 Τα νέα δάνεια, που καλύπτονται από την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, θα συναφθούν και θα χορηγηθούν ως και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Αφορούν σε νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης (συμπεριλαμβανομένων και των απλών, μη μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων) που θα έχουν διάρκεια ως 5 έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος. Τα χορηγούμενα κεφάλαια θα είναι νέα δάνεια, καθώς όπως προβλέπει η σύμβαση που δόθηκε στις τράπεζες, απαγορεύεται ρητώς η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων. Για να μπορέσει μια επιχείρηση να δανειοδοτηθεί θα πρέπει:
1. Να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της, δηλαδή να μην έχει δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του τριμήνου κατά την ημερομηνία της αίτησης ή την 31.12.2019.
2. Να είναι χρηματοοικονομικά υγιής.
3. Να μην εκκρεμεί εις βάρος της εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάσει απόφασης Ε.Ε. ή ΔΕΕ.
Το ύψος του χορηγούμενου δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα από τα παρακάτω όρια:
• Το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για το 2019. Στην περίπτωση επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, το ανώτατο δάνειο δεν πρέπει να υπερβαίνει το κατ’ εκτίμηση ετήσιο μισθολογικό κόστος για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας του, ή το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά το έτος 2019.
Έπειτα από τεκμηρίωση και βάσει αιτιολόγησης και σχεδίου, το ποσό του δανείου μπορεί να αυξηθεί πέραν των ανωτέρω ορίων για να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας από την ημερομηνία χορήγησης του δανείου και για τους επόμενους 18 μήνες για τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον αυτοαπασχολούμενο και για τους επόμενους 12 μήνες για μεγάλη επιχείρηση.
Στο Ταμείο Εγγυοδοσίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα (πλην εξωχώριων, εταιρειών συμμετοχών σε άλλες εταιρείες, επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, δημοσίων φορέων και θυγατρικών τους, ΟΤΑ και θυγατρικών τους). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο email covid.guarantee@etean.com.gr και στο τηλέφωνο 210-7450400, καθώς και με την τράπεζα της επιλογής τους.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Να σημειωθεί πως μεταξύ των τραπεζών που συμμετέχουν στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID 19», είναι και η Πειραιώς με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων. Μέσω του προγράμματος, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς κλάδους. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παραγωγής αγροτικών προϊόντων, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα παρέχονται στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς www.piraeusbank.gr, στο τηλέφωνο 210-3288000 ή μέσω των εξειδικευμένων στελεχών του Δικτύου Καταστημάτων της τράπεζας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass