Αύριο η ειδική αποζημίωση του Μαΐου

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 534 ΕΥΡΩ - EΩΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2020 8:05

Αύριο σε μια μεγάλη πληρωμή- αναμένεται να καταβληθεί τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όλες τις κατηγορίες

των μισθωτών που παρέμειναν σε παράταση αναστολής τον Μάιο. Στην επικείμενη πληρωμή της Παρασκευής θα λάβουν τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης, που υπολογίζεται με 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής και έως 534 ευρώ:
* Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης
* Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο και
* Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο
 Χθες ολοκληρώθηκε η προθεσμία για όλους τους εργοδότες – κλειστούς, επαναλειτουργούντες και πληττόμενους – για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων, οι οποίες ήταν προαπαιτούμενο για να εισπράξει ο εργαζόμενος την ειδική αποζημίωση.

ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
Στο μεταξύ περιθώριο έως την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου έχουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να δηλώσουν συνολικά στο σύστημα Εργάνη τις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού που έκαναν χρήση οι εργαζόμενοί τους, σωρευτικά κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας έχει δημιουργηθεί προσωρινό έντυπο ειδικού σκοπού «Έντυπο 11.1 Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας». Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ αρχικά οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν στους εργαζόμενούς τους το σύνολο των ημερομισθίων τους, δηλαδή τόσο αυτών που πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι όσο και αυτών που καλύπτονται από το Υπουργείο Εργασίας. Στο έντυπο θα δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ημερών της άδειας ειδικού σκοπού, των μεικτών αποδοχών των εργαζομένων για τις αντίστοιχες ημέρες άδειας και το σύνολο της δαπάνης για κάθε εργαζόμενο που τελεί σε τέτοια άδεια.
Μετά την επεξεργασία των στοιχείων, το Υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει στον εργοδότη το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσό των μεικτών αποδοχών του ημερομισθίου του εργαζόμενου για κάθε ημέρα άδειας ειδικού σκοπού πλέον των εργοδοτικών εισφορών.  Να σημειωθεί ότι η άδεια ειδικού σκοπού συνεχίζεται και τον Ιούνιο για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass