Κρατική επιδότηση για τις εργοδοτικές εισφορές

ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2020 8:20

Επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους δίνει το Υπ. Εργασίας προαναγγέλλοντας  την κατάθεση τροπολογίας  σύμφωνα με την οποία η πολιτεία θα καλύπτει  για ένα διάστημα το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση το μέτρο, θα αφορά μόνο το διάστημα 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου .
 «Σήμερα ερχόμαστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το προστατευτικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση που θα ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, η πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται ελκυστικότερο και ευνοϊκότερο το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ώστε να ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»».
 Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή από 15 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου προβλέπει πως ένας εργαζόμενος που θα τεθεί σε καθεστώς μερικής εργασίας, δηλαδή θα δουλεύει για 15 ημέρες τον μήνα, θα εισπράττει από την εταιρεία τον μισό μισθό, ενώ το κράτος θα καλύπτει το 60% της απώλειας εισοδήματος. Με τη νέα απόφαση, για έναν εργαζόμενο που θα μπει στο πρόγραμμα, το κράτος θα καλύπτει και μέρος των εργοδοτικών εισφορών, που με τα έως σήμερα δεδομένα έπρεπε να πληρώσει ο εργοδότης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass