Πώς γίνονται συμψηφισμοί με μελλοντικές οφειλές

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ - ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ’Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2020 9:15

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ του Μαρτίου και του Α’ τριμήνου 2020, με μελλοντικές οφειλές, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής.

Ήδη, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των 160.740 δικαιούχων επιχειρήσεων, στο myTaxisNet, έχουν αναρτηθεί τα ποσά, προς συμψηφισμό του 25% του ΦΠΑ, με οφειλές που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020.
Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι ο συμψηφισμός με οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων του Ιουνίου και των επόμενων μηνών, είναι εφικτός, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους από δόσεις μέχρι και τον Μάιο του 2020. Ειδικά για τον έγκαιρο συμψηφισμό του ΦΠΑ με οφειλές του ΦΠΑ του Απριλίου, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δήλωσης στις 29 Μαΐου, και με οφειλές από παρακρατούμενους φόρους για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού μέσω email στη ΔΟΥ τους, μέχρι και την Τετάρτη, 17 Ιουνίου. Εφόσον έχουν ήδη υποβάλει αίτημα συμψηφισμού με τις οφειλές αυτές, δεν απαιτείται νέο αίτημα. Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω αιτήματος, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο συμψηφισμό, με οφειλές που έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020. Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι θα δουν τον συμψηφισμό και το αποτέλεσμά του στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTaxisNet.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ
Εξάλλου τη διαδικασία για να λάβουν φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής όσοι δικαιούνται την παράταση προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα και δόσεων ρυθμίσεων και έχει ανασταλεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ή και τυγχάνουν του ευεργετήματος της έκπτωσης του 25%, δίνει με οδηγίες της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σε εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν εναλλακτικά:
- Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση μέσω της ιστοσελίδας dilosi.services.gov.gr.
- Να την αποστείλουν ταχυδρομικά μέσω συστημένης επιστολής ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς.
- Να την υποβάλλουν ψηφιακά, μέσω e-mail στον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ.
- Να την καταθέσουν στο Πρωτόκολλο της αρμόδιας ΔΟΥ
Η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι η υπεύθυνη δήλωση επέχει και θέση αίτησης και λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των εν λόγω πιστοποιητικών.
Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αίτησης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής, εφόσον κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχουν, για οποιονδήποτε λόγο, πιστωθεί στις οφειλές οι καταβολές ποσών, που έχει διενεργήσει ο φορολογούμενος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass