Απέχουν αύριο οι λογιστές

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 21:20
Αγανακτισμένοι  με την όλη κατάσταση  είναι  οι φοροτεχνικοί  και θα απέχουν αύριο  όλο  το 24ωρο  από κάθε  ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης  Αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση είναι οι φοροτεχνικοί και θα απέχουν αύριο όλο το 24ωρο από κάθε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης

Την απόφαση αποχής από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή αύριο Πέμπτη ως εκδήλωση ψηφιακής - ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας των Λογιστών - Φοροτεχνικών, έλαβε προχθές το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών

(ΠΟΦΕΕ) μετά από συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Την ίδια ημέρα θα συγκληθεί εκτάκτως κοινή συνεδρίαση της ολομέλειας των Προέδρων των Ενώσεων-Μελών της Ομοσπονδίας και των οργάνων αυτής, για να καθοριστεί η περαιτέρω δράση και οι αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Κλάδου.
Μεταξύ άλλων η ΠΟΦΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, ο κλάδος δέχεται ένα νέο “μπαράζ” δηλωτικών υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες, γεγονός που οδήγησε τον κλάδο σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση. Μετά την απόφαση αυτή η διοίκηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του νομού (ΕΦΕΕΛ) καλεί τα μέλη της σε αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή συντασσόμενοι με την ΠΟΦΕΕ.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΦΕΕΛ "με αίσθημα ευθύνης που επιδείξαμε καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας εργαζόμενοι κάτω από πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της προσωπικής μας υγείας και των οικογενειών μας υλοποιώντας όλα τα μέτρα σε καθημερινή βάση για ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Επειδή φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση διαλόγου από τα αρμόδια Υπουργεία αγνοώντας παντελώς όλες τις υποδείξεις μας αφήνοντάς μας αβοήθητους καθημερινά να αναζητούμε λύσεις σε αντικρουόμενες αντιφατικές αποφάσεις που δίνονται σε καταιγιστικό ρυθμό οδηγώντας τον κλάδο σε εύλογη απόγνωση, και επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας την επιστημονική μας ιδιότητα αλλά και τη σωματική και ψυχική μας υγεία συντασσόμαστε με την απόφαση της ομοσπονδίας και όποια άλλη ακολουθήσει.
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ
ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ
Πάντως ένας από τους κλάδους που έχει... τραβήξει κουπί κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, είναι οι φοροτεχνικοί. Τα λογιστικά γραφεία καλούνται να ξεπεράσουν έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και προβλημάτων των ηλεκτρονικών πλατφορμών, την ώρα που παράλληλα με τα... χρωστούμενα του κορονοϊού, «τρέχουν» οι φορολογικές δηλώσεις, οι ρυθμισμένες οφειλές, η απόδοση του ΦΠΑ κι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.
Ο όγκος είναι τεράστιος κι όπως λένε χαρακτηριστικά δεν φτάνουν ούτε οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα για να βγει η δουλειά. Οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τις δηλώσεις ενώ αναφέρουν τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τις πλατφόρμες του Υπουργείου Εργασίας και την ΕΡΓΑΝΗ για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορονοϊό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass