Με... καρτελάκι οι επισκέψεις στην Eφορία Λάρισας

*ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ *ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 22:02
Με καρτελάκια και σειρά προτεραιότητας  η Εφορία της Λάρισας βγαίνει από την καραντίνα Με καρτελάκια και σειρά προτεραιότητας η Εφορία της Λάρισας βγαίνει από την καραντίνα

Με καρτελάκια και σειρά προτεραιότητας η Eφορία της Λάρισας βγαίνει από την καραντίνα σχεδόν δυόμισι μήνες μετά την επιβολή μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως εξυπηρέτηση των πολιτών εξ αποστάσεως και στα απολύτως απαραίτητα. Πλέον και με

γνώμονα πάντα την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων οι προϋποθέσεις για την επίσκεψη στην οικονομική υπηρεσία έχουν χαλαρώσει. Αφενός μεν η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων κατόπιν ραντεβού διατηρείται, αφετέρου δε είναι δυνατή η επίσκεψη και χωρίς προσυνεννόηση. Μόνο που απαιτεί αρκετή υπομονή, γιατί η είσοδος στο κτίριο εξακολουθεί να γίνεται με ελεγχόμενο και αυστηρό τρόπο...
Διοίκηση και εργαζόμενοι της Εφορίας έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά από τις 16 Μαρτίου στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία και έχοντας πραγματοποιήσει τις αναγκαίες προσαρμογές των χώρων για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των πολιτών, υλοποιούν πλέον τη δεύτερη φάση των μέτρων που προβλέπει καρτέλες εισόδου, προγραμματισμένες και μη συναντήσεις, μάσκες και αποστάσεις για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.
Ειδικότερα σύμφωνα με σχετικές οδηγίες της ΑΑΔΕ στην Εφορία της Λάρισας εκδίδονται καρτέλες εισόδου σε πλαστικοποιημένη μορφή, με αριθμό προτεραιότητας εισόδου των συναλλασσομένων. Οι καρτέλες εισόδου με τον αριθμό προτεραιότητας είναι κοινές για τους συναλλασσόμενους με προγραμματισμένες συναντήσεις και για αυτούς που προσέρχονται χωρίς ραντεβού, αλλά απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στους συναλλασσόμενους που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού και σε αυτούς που έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους μέσω ταχυδρομείου, εταιρείας ταχυμεταφορών ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Με ευθύνη του προϊσταμένου της Εφορίας σε καθημερινή βάση εκδίδονται τόσες καρτέλες εισόδου, όσος ο επιτρεπόμενος αριθμός εξυπηρετούμενων συναλλασσομένων, ο οποίος προκύπτει ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που είναι διαθέσιμα για την αναμονή και εξυπηρέτηση του συναλλακτικού κοινού, τηρουμένων των γενικών κανόνων αποστάσεων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Δεδομένου ότι οι συναλλασσόμενοι πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρου, κατά γενικό κανόνα υπολογίζεται χώρος 2 - 2,5 τ.μ. ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων.
Οι καρτέλες εισόδου με αριθμούς προτεραιότητας εκδίδονται ξεχωριστά ανά τμήμα, δηλαδή ΜΗΤΡΩΟ, ΦΠΑ - ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΣΟΔΑ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ και ΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ της Εφορίας.
Για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων στην είσοδο της Εφορίας υπάρχει υπάλληλος που επιβεβαιώνει τις προγραμματισμένες συναντήσεις και την ελεγχόμενη αναμονή και είσοδο των επισκεπτών στον χώρο της υπηρεσίας. Ο εν λόγω υπάλληλος χορηγεί τις καρτέλες εισόδου στους συναλλασσόμενους που επιθυμούν να εισέλθουν στο κατάστημα της υπηρεσίας, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν ήδη προγραμματισμένη συνάντηση. Με την έξοδο των συναλλασσομένων από την Εφορία η καρτέλα επιστρέφεται, απολυμαίνεται και παραδίδεται στον επόμενο συναλλασσόμενο.
Η σύσταση που γίνεται σε όλους τους φορολογούμενους είναι για όσες υποθέσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά να το επιδιώκουν και πως αν επισκεφθούν την Εφορία να φορούν μάσκα προσώπου και να αποφεύγουν τη χρήση του ασανσέρ. Για τα ραντεβού υπάρχει το τηλέφωνο 2413-510.005 και το email doy.larisas@aade.gr.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass