Δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα των 800 ευρώ

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 8:58

Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν είχαν προλάβει να κάνουν αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους των 800 ευρώ δίνει το Υπ. Οικονομικών με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Η απόφαση προβλέπει νέες

προθεσμίες για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών στην πλατφόρμα my Business Support. Η νέα διάταξη του ΥΠΟΙΚ προβλέπει ειδικά για δικαιούχους που δεν υπέβαλαν αίτηση έως την 28η Απριλίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης αποζημίωση ειδικού σκοπού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «my Business Support» μέχρι και αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου.
Παράλληλα οι επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούσαν απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ με δικαίωμα έκπτωσης και υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η οποία απερρίφθη λόγω υποβολής μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 19 Ιουνίου.
Η απόφαση προβλέπει ότι ειδικά για τις συμπλοιοκτησίες και τις κοινωνίες αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κοινωνίες κληρονόμων εταίρων Ε.Π.Ε., η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «my Business Support» μέχρι και την 19η Ιουνίου.
Επίσης οι επιχειρήσεις που στις 20.03.2020 εντάσσονταν σε μία από τις τέσσερις γενικές κατηγορίες πληττόμενων δραστηριοτήτων, που περιγράφονται στο τέλος του πίνακα της απόφαση 39162 ΕΞ 2020/2020, χωρίς αναγραφή ΚΑΔ, δύνανται να εισέλθουν εκ νέου στην πλατφόρμα «my Business Support» μέχρι και την 19η Ιουνίου 2020 και να επιβεβαιώσουν, συμπληρώνοντας ειδικό σχετικό πεδίο, ότι ανήκουν σε μία από τις τέσσερις αυτές γενικές κατηγορίες πληττόμενων κλάδων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass