Οι ημέρες πληρωμής των συντάξεων Ιουλίου

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΚΑ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 9:00

Τις οριστικές ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Ιουλίου ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

Το Δ.Σ. του ασφαλιστικού γίγαντα αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του Ιουλίου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, ως εξής:  Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ), θα καταβληθούν: Στις 22 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.  Στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή. Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ
Στο μεταξύ από το τέλος του Ιουλίου και στο εξής, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πληρωθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων νωρίτερα από τον Οκτώβριο, αλλά από την περιουσία του ΕΤΕΑΕΠ, που ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ενώ, μέχρι τώρα, έχουμε διαφορετική χρονική καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, πλέον θα γίνεται ταυτόχρονη καταβολή από τον e-ΕΦΚΑ την ίδια μέρα και συγκεκριμένα την ημερομηνία καταβολής της κύριας σύνταξης, σε διακριτούς λογαριασμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass