Μείωση φόρων ζητά ο εμπορικός κόσμος από το ΥΠΟΙΚ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΜΨΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2020 8:58

Την άμεση ανάγκη ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών του ελληνικού εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας υπό το φως των έντονα αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία στην αγορά έθεσε ο προέδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας στη

συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, το οποίο επέτρεψε στον πρόεδρο της ΕΣΕΕ να αναδείξει την κατάσταση πλήρους αναντιστοιχίας που υφίσταται πλέον ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του έτους και στις πραγματικές ταμειακές τους δυνατότητες, τις οποίες έχει διαμορφώσει το σοκ του lockdown και ο αναιμικός τζίρος μετά την επαναλειτουργία τους.
Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι βρίσκεται στο στάδιο της θεσμοθέτησης η ρύθμιση σε έως 24 δόσεις των οφειλών των πληττόμενων επιχειρήσεων, που προκύπτουν από την αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε πως "κάθε μέρα που περνά μετά την άρση του lockdown, με την αγοραστική κίνηση να έχει καθηλωθεί χωρίς να διακρίνονται μεσοπρόθεσμα προοπτικές ανάκαμψης, εμπεδώνεται στον εμπορικό κόσμο η πεποίθηση πως η Πολιτεία χρειάζεται να προβεί άμεσα σε νέες παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας, ώστε να αντισταθμίσει τις σοβαρές πιέσεις που υφίστανται οι εμπορικές επιχειρήσεις από τη σημαντική κάμψη εσόδων και προσδοκιών".
Όπως εξήγησε απαιτούνται επιπλέον θαρραλέες κινήσεις στήριξης των ΜμΕ, καθώς και νέα εργαλεία διασφάλισης της απαιτούμενης ρευστότητας στην αγορά. "Γι’ αυτό και είναι θετική η εξέλιξη πως οι, λόγω των αναστολών, συσσωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων θα ρυθμιστούν σε έως 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Πολιτεία πρέπει να επιδείξει αφενός ευελιξία και υπομονή απέναντι στην πληγείσα επιχειρηματικότητα και αφετέρου μεγαλύτερη από ποτέ αποφασιστικότητα στην προσαρμογή των φορολογικών απαιτήσεων στα νέα δεδομένα. Η τελική άρση των αδικιών που υπήρχαν έναντι χιλιάδων ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή δείχνει πως με την πολιτική βούληση που διαθέτει η Κυβέρνηση και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, μπορούν να περιοριστούν αποτελεσματικότερα οι επιπτώσεις της πανδημίας στην πραγματική οικονομία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass