Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εως 3 Ιουλίου οι δηλώσεις για αναστολές εργασίας Μαΐου

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 8:29

Έως και τις 3 Ιουλίου δύναται να υποβληθεί αρχική «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» εργαζομένων για τον Μάιο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας, προβλέπονται τα εξής:


- Δύναται να υποβληθεί ορθή επανάληψη για τη «δήλωση από 25/6/2020 έως και τις 3/7/2020, για τις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις: α. διορθώσεις στο πεδίο «ημ/νία παράτασης/οριστικής διακοπής» για δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες, β. μεταβολές τιμών από «ΝΑΙ» σε «ΟΧΙ» στο πεδίο «πληρωμή από εργοδότη», γ. τροποποίηση στοιχείων μισθωμάτων για τον Μάιο.
- Δύναται να υποβληθεί ορθή επανάληψη του εντύπου «αίτηση/δήλωση ένταξης στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»», μέχρι και τις 30/6/2020, για την τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης των εργαζομένων στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» αναδρομικά από τις 15/6/2020.
- Η υποβολή του εντύπου «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» για τον Ιούνιο για τις επιχειρήσεις που δύνανται να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, θα πραγματοποιηθεί από τις 7/7/2020 έως και τις 31/7/2020. Η πληρωμή των εργαζομένων, που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, θα πραγματοποιείται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών, παρατείνεται έως και τις 30/6/2020. Η καταβολή της αποζημίωσης θα πραγματοποιείται, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και των φορέων που καταβάλλουν αποζημιώσεις.