Σταμάτησαν να πληρώνουν με νόμιμο τρόπο τα δάνειά τους

ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ 180.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 8:15

Σε αναστολή των δόσεων ή των χρεολυσίων σε 180.000 δανειολήπτες είχαν προχωρήσει μέχρι και το τέλος του Μαρτίου οι ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο της στήριξης της πελατείας τους που πλήττεται από την πανδημία. Τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της

Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), μιλώντας στη Βουλή είναι αποκαλυπτικά για την επίδραση της τρέχουσας κρίσης στους οφειλέτες.
Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έδωσαν τη δυνατότητα σε ιδιώτες πελάτες τους να μην πληρώνουν δόσεις για διάστημα έως και 6 μήνες, ενώ στις επιχειρήσεις δόθηκε η ευχέρεια πληρωμής μόνο τόκων έως το τέλος του έτους. Η περίοδος χάριτος δινόταν μόνο κατόπιν αίτησης και αφορούσε ενήμερα δάνεια.
Στους 3 λοιπόν πρώτους μήνες του 2020, έκαναν αίτηση αναστολής καταβολής κεφαλαιακών δόσεων, συνολικά 239.098 επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Από αυτές έγιναν δεκτές οι 179.621, δηλαδή κάτι περισσότερο από το 75%. Επίσης, οι τράπεζες και πριν την πρόσφατη κρίση, στήριξαν σημαντικό αριθμό βιώσιμων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Από το 2ο εξάμηνο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει τις οφειλές 80.000 δανειολήπτες, που αντιπροσωπεύουν δάνεια 10 δισ. ευρώ. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι σωρευτικές με τις αναστολές που αποφασίστηκαν πρόσφατα και ήδη υλοποιούνται. Έτσι, το τραπεζικό σύστημα σε 3 μήνες ανακούφισε πάνω από 260.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσφέροντας έμμεσα και άμεσα ρευστότητα προς την οικονομία της τάξεως των 5 δισ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass