Τρεις πληρωμές επικουρικών τον Ιούλιο

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 8:23

Τρεις επικουρικές συντάξεις θα πάρουν μέσα στον Ιούλιο οι συνταξιούχοι. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη 2/7 θα πάρουν την επικουρική Ιουλίου, στις 9/7 τα αναδρομικά αυξήσεων και στα τέλη του ερχόμενους μήνα την επικουρική Αυγούστου καθώς από τον

επόμενο μήνα και στο εξής ξεκινά η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών. Εν ολίγοις οι ημερομηνίες καταβολής των επικουρικών συντάξεων επανέρχονται στο παλιό καθεστώς, δηλαδή οι συντάξεις του επόμενου μήνα θα «προπληρώνονται» στη λήξη του προηγούμενου μήνα μαζί με τις κύριες συντάξεις, ενώ μέχρι τώρα η τρέχουσα σύνταξη του μήνα καταβάλλεται στη δεύτερη εργάσιμη μέρα του ίδιου μήνα. Πλέον στο τέλος Ιουλίου οι 1.250.000 συνταξιούχοι με επικουρική από το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρωθούν την επικουρική του μηνός Αυγούστου στις ίδιες ημερομηνίες που θα πληρωθούν και την κύρια σύνταξη μηνός Αυγούστου! Οι ημερομηνίες πληρωμής των επικουρικών δεν ανακοινώθηκαν, αλλά αναμένεται να είναι μεταξύ 29, 30 και 31 Ιουλίου.
Συνεπώς για τον μήνα Ιούλιο (και μόνον) οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα πάρουν 2 επικουρικές και 245.000 από το σύνολο των δικαιούχων θα εισπράξουν 3 επικουρικές συντάξεις! Οι 245.000 περίπου συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τις αυξήσεις των αναδρομικών 8 μηνών. Οι αυξήσεις προέρχονται από την ακύρωση των περικοπών που είχαν οι εν λόγω συνταξιούχοι από τον ν. Κατρούγκαλου και τα ποσά αύξησης που δόθηκαν έφτασαν ως και τα 290 ευρώ μεικτά. Η ακύρωση των μειώσεων νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου «Βρούτση» (Ν. 4670/2020) κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019, απ’ όπου και εκκινούν τα αναδρομικά των 8 μηνών (Οκτώβριος 2019-Μάιος 2020). Αυτά τα αναδρομικά, όπως προαναφέραμε, θα πληρωθούν την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass