ΔΥΝΑΜΙΚΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ασφυκτιούν οικονομικά οι μικρομεσαίοι

* Η επιχειρηματική δραστηριότητα υποχωρεί και τα "λουκέτα" θα είναι αναπόφευκτα προειδοποιούν…

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2015 0:28

 
Του Γιώργου Νούλη
Δυναμική παρουσία στην πανελλαδική κινητοποίηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το Σάββατο στη ΔΕΘ κατά των φορολογικών μέτρων του τρίτου μνημονίου θα έχει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ν. Λάρισας.
Σε προχθεσινή κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΕΒΕΛ και των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων της στο Επιμελητήριο, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην κινητοποίηση προκειμένου να  εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις «ακραίες και ισοπεδωτικές πολιτικές της κυβέρνησης και για τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίζει τις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με την πολιτική του “ακρωτηριασμού” τους στο ασφαλιστικό, φορολογικό, ΚΕΑΟ, ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, χρηματοδότηση ΜΜΕ.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Δημ. Παληογιάννης , "την απελπισία και την αγανάκτησή τους πρέπει να τη μετατρέψουν σε αγωνιστική ορμή με στόχο την άμβλυνση των υφεσιακών μέτρων.  Η λύση που επιλέχθηκε στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, αν και αποσόβησε την άτακτη χρεοκοπία, επιτείνει τα αδιέξοδα για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες εκτός από την υπερχρέωση και την κάθετη πτώση της εσωτερικής ζήτησης, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον ρυθμίσεων που πλήττει τον ανταγωνισμό.  Οι μικρομεσαίοι εκτιμούμε πως εξ αιτίας της εφαρμογής του νέου προγράμματος λιτότητας στο επόμενο εξάμηνο θα σημειωθεί εκ νέου σημαντική υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, του τζίρου και αύξηση των λουκέτων, ενώ τα δημοσιονομικά μέτρα και η ύφεση θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Η τελευταία κρίση  που κορυφώθηκε με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων επιδείνωσε σημαντικά τα πραγματικά μεγέθη των επιχειρήσεων. Η έλλειψη ρευστότητας, η ανυπαρξία ιδιωτικής αλλά και δημόσιας επενδυτικής πρωτοβουλίας, η καθήλωση της απασχόλησης αποτελούν ανησυχητικούς παράγοντες. Είναι σαφές ότι στην οικονομία τείνει να διαμορφωθεί και να ενισχυθεί ένας επικίνδυνος δυϊσμός ανάπτυξης - υπανάπτυξης, όπου συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μεταπηδήσουν στον άτυπο τομέα της οικονομίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στο δυσμενές φορολογικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Μέσα σε τέτοιο κλίμα και ελλείψει θετικών προοπτικών είναι βέβαιο πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρίσκονται, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ, σε καθεστώς συρρίκνωσης και διαρκούς ματαίωσης ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αναστολής των επενδυτικών σχεδίων.  Οι επαγγελματίες για μια φορά ακόμη φορά ζητούμε , έναν εθνικό οδικό χάρτη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα δίνει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας το πρώτο και βασικό ρόλο με συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου χωρίς καθυστερήσεις.  Είναι επιτακτική η διαμόρφωση μιας επενδυτικής πολιτικής με ταυτόχρονη αξιοποίηση εθνικών πόρων, ιδιωτικών και δημόσιων, καθώς και ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων σε κλάδους εθνικού ενδιαφέροντος με πολλαπλασιαστικό όφελος. Η παραγωγική ανασυγκρότηση και οι μεταρρυθμίσεις στην παραγωγική βάση πρέπει να προηγηθούν των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων".  
Στην κινητοποίηση καλούνται να συμμετέχουν όλα τα Σωματεία με το κόστος μεταφοράς να επιβαρύνει τη ΓΣΕΒΕΕ. Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της μέχρι σήμερα στις 8 μ.μ. ή στο τηλ. 2410-534710.     
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass