Διακοπές με επιδοτούμενα κουπόνια

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΜΟΣ» ΚΑΙ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» - ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2020 20:06

Διακοπές με επιδοτούμενα "κουπόνια" από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Κοινωνικού Τουρισμού, σε μια προσπάθεια τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, μπορούν να κάνουν φέτος χιλιάδες Λαρισαίοι πολίτες. "Κοινωνικός τουρισμός" και "Τουρισμός για όλους" είναι τα

δύο προγράμματα που τρέχουν αυτό το διάστημα, με τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για μεν το πρόγραμμα του ΕΟΤ να λήγει την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου ενώ για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου (στις 23:59).
Ειδικότερα η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους» που προσφέρει διακοπές με... επιδότηση έως και 60% σε 25.000 δικαιούχους άνοιξε προχθές, τη Δευτέρα και ως καταληκτική προθεσμία έχει οριστεί η 5η Ιουλίου. Η διάρκεια του προγράμματος ξεκινά στις 15 Ιουλίου και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι δικαιούχοι μπορούν να μείνουν για 4 βράδια στον ίδιο πάροχο διαμονής επιλέγοντας μεταξύ των καταλυμάτων του σχετικού Μητρώου. Η ενίσχυση γίνεται με τη χορήγηση «Διατακτικής Ταξιδίου», δηλαδή «e-voucher». Σημειώνεται ότι με τη λήξη του προγράμματος τo e-voucher δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι επιλεγέντες δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος, με τελευταία διανυκτέρευση την 30ή Δεκεμβρίου 2020.
Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
* Οι δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr. Οι αιτήσεις γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ στις εξής ημερομηνίες: Χθες και προχθές υπέβαλαν αιτήσεις όσοι είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 0 - 1 - 2. Σήμερα όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 - 4 - 5. Αύριο όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγουν σε 6 - 7 και την Παρασκευή, 3 Ιουλίου - ΑΦΜ που λήγουν σε 8 - 9. Προφανώς τόσο το Σάββατο όσο και την ερχόμενη Κυριακή θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις και όσοι δεν πρόλαβαν στις καθορισμένες ημερομηνίες.
* Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται τα φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.
* Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:
α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.
β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία.
γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
δ) οι συνοδοί «Δικαιούχων» ή «Ωφελουμένων» ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση.
* Δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020 -2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Επίσης εξαιρούνται από το πρόγραμμα οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
* Κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 16.000 ευρώ, 28.000 για οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο. Συγκεκριμένα με ένα παιδί, όριο είναι τα 17.500 ευρώ, ενώ για οικογένεια με ένα παιδί το εισόδημα αυξάνεται στα 29.500 ευρώ. Δικαιούχος με δύο τέκνα, θα πρέπει να δηλώνει εισόδημα 19.000 ευρώ και αντίστοιχα για οικογένεια με δύο παιδιά το ποσό διαμορφώνεται στα 31.000 ευρώ. Με τρία παιδιά, ο δικαιούχος πρέπει να δηλώνει εισόδημα 21.000 ευρώ, ενώ οικογένεια με τον ίδιο αριθμό παιδιών έχει «ταβάνι» στο εισόδημα τα 33.000 ευρώ. Το εισόδημα για τον πολύτεκνο μονογονέα αυξάνεται στα 26.000 ευρώ και για τις πολύτεκνες οικογένειες στα 38.000 ευρώ. Σημειώνεται πως ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.
* Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελουμένων μελών του, εφόσον υπάρχουν. Από την κλήρωση θα προκύπτουν οι δικαιούχοι που θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e-voucher).
* Η επιδότηση, μέσω e-vouchers, είναι για το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεων και μπορεί να φτάσει στα 120 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή οι επιταγές διακοπών θα είναι αξίας 30 ευρώ ημερησίως. Ωστόσο το Υπουργείο Τουρισμού προτρέπει τα καταλύματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να παρέχουν και πρόσθετη έκπτωση, ώστε το τελικό κόστος για τον καταναλωτή να είναι ακόμα μικρότερο από το 50% της διανυκτέρευσης.
* - Το e-voucher θα είναι η επιταγή που θα εξασφαλίσει ο δικαιούχος, θα είναι προσωποποιημένη και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και θα εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση. Δηλαδή το e-voucher που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι αυτών ενσωματώνει μια οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους. Εννοείται βεβαίως πως κατά την αποχώρησή του από το κατάλυμα, ο δικαιούχος οφείλει να καταβάλει στον πάροχο το ποσό της ιδίας συμμετοχής.
* Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr. Για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστούν οι κωδικοί taxisnet του δικαιούχου, το ΑΜΚΑ του και τα ΑΜΚΑ των ωφελουμένων μελών του αν πρόκειται να συμπεριληφθούν στην αίτηση.
* Η αίτηση μπορεί να γίνει από άτομο που θα έχει τους κωδικούς πρόσβασης taxisnet του δικαιούχου και γνωρίζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
* Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας για το φορολογικό έτος 2018 και δεν είναι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό περιόδου 2020 -2021 του ΟΑΕΔ θα υποβάλλονται μέχρι και αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Εξάλλου για πρώτη φορά προστέθηκε ο ν. Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.
Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια: Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
* Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
* Προβλέπει ανώτατη συμμετοχή για τους δικαιούχους από 1 έως 11,5 ευρώ την ημέρα με πρωινό, ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος (από ένα έως πέντε αστέρια). Η διαμονή σε 5άστερο ξενοδοχείο, δηλαδή, θα κοστίσει στον ωφελούμενο 11,5 ευρώ την ημέρα με πρωινό, ενώ έκπτωση θα υπάρχει και στα ακτοπλοϊκά εισητήρια για όσους επιλέξουν νησιωτικούς προορισμούς. Η έκπτωση θα είναι 33% για τους ενήλικες, 50% για τα παιδιά άνω των 5 ετών, ενώ δωρεάν θα είναι για μικρότερα παιδιά και ΑΜΕΑ. Για διακοπές τετραμελούς οικογένειας σε νησί για μία εβδομάδα (με δύο παιδιά 5 και 10 ετών), με 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 Αστέρων με πρωινό, η ιδιωτική συμμετοχή ανέρχεται σε 96 ευρώ (2 δίκλινα Χ 8 ευρώ ημερησίως Χ 6 βράδια), ενώ η επιδότηση του ΟΑΕΔ σε 600 ευρώ (2 δίκλινα Χ 50 ευρώ ημερησίως Χ 6 βράδια).
* Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται αποκλειστικά με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/ apozemioseis-kai-parokhes/ programmata-koinonikou-tourismou.
* Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019: είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρεςεργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
* Στην ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή συζύγους και παιδιά, καθώς και συνοδούς ΑμεΑ. Η επιταγή χορηγείται χρόνο παρά χρόνο, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ, που μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα.
* Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται επίσης ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης. Κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.
* Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass