Οργισμένοι οι λογιστές με την Πολιτεία

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 8:01

Μπορεί μια 48ωρη αποχή των λογιστών – φοροτεχνικών και μάλιστα την περίοδο που γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις, να μην είναι γνωστή ευρέως.

Ενδεχομένως, κάποιοι λογιστές να συνεχίζουν τη δουλειά τους καθώς γνωρίζουν πως αν κάνουν αποχή απλά θα αυξήσουν τον τεράστιο όγκο της δουλειάς τους. Αυτό, όμως, δεν ακυρώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων υποχρεώσεων που φορτώνονται. Ακόμη και η παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου, φαντάζει με σταγόνα στον ωκεανό των υποχρεώσεων που έχουν οι λογιστές. Οι καταγγελίες για το χάος που επικρατεί είναι πολλές όπως και οι κατηγορίες κατά του κράτους για καταρράκωση των λογιστών εξαιτίας των ασφυκτικών ημερομηνιών.
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη και σήμερα αποχή από κάθε ηλεκτρονική υποβολή το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει:
Παρακολουθώντας καθημερινά το «σισύφειο μαρτύριο» των Λογιστών – Φοροτεχνικών και μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις και την αυξανόμενη αγανάκτηση των συναδέλφων επαναλαμβάνουμε προς τα συναρμόδια Υπουργεία ακόμη μια φορά τα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν στον Κλάδο, και τα οποία θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε μέχρι να κατανοηθεί η αναγκαιότητά τους και να γίνουν πράξη:
* Κανένα πρόστιμο σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής (διορθωτικής) δήλωσης.
* Ειδικά για το διάστημα του COVID-19, όλα τα πρόστιμα και για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικές και φορολογικές), να έχουν ενδεικτικό ποσό 1 ευρώ για λόγους ανωτέρας βίας.
* Διευθέτηση του χρόνου τιμολόγησης υπηρεσιών από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς.
* Καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του Λογιστή – Φοροτεχνικού.
* Θεσμοθέτηση ειδικής συμβουλευτικής «ομάδας παρατηρητηρίου» από την αγορά, με συμμετοχή σε αυτή πρωτίστως Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
* Δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, για όλες τις περιπτώσεις αποζημιώσεων. Να εμφανιστούν οι σωστές ημερομηνίες αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων.
* Άμεση παράταση των ΑΠΔ Μαΐου και Δώρου Πάσχα μέχρι τις 20 Ιουλίου.
* Συντονισμός του χρόνου λειτουργίας των «πλατφορμών» από τα διάφορα Υπουργεία, ώστε να μην συμπίπτουν με τις πολλαπλές παράλληλες δηλωτικές υποχρεώσεις των λογιστικών γραφείων.
* Νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών.
* Η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων να είναι ανάλογη με το κρίσιμο τρίμηνο της υγειονομικής κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν αρκεί ο χρόνος που δόθηκε μέχρι τις 29/7/2020 σε συνδυασμό με το σύνολο των έκτακτων δηλωτικών υποχρεώσεων του COVID-19 που εκκρεμούν ήδη ή τις νέες που προβλέπονται στο άμεσο διάστημα.
* Οι χαρακτηρισμοί εξόδων του MyData που ορίζει η απόφαση Α.1138/2020, να μεταφερθούν το 2021 και σε κάθε περίπτωση να μην υποβληθούν ΜΥΦ για το 2020.
* Υλοποίηση της υπόσχεσης του πρωθυπουργού για 800 ευρώ τον Μάιο για τους επιστήμονες.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία ανταπόκριση για υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων. Αντίθετα, το μόνο το οποίο είδαμε, ήταν η συνεχιζόμενη και καθημερινή δυσλειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων και των εν γένει εφαρμογών (πλατφορμών), δυσχεραίνοντας έτσι τη μέχρι τώρα βεβαρυμμένη εργασία μας. Καθίσταται καταφανής πλέον ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass