Τα «μυστικά» για την επιδότηση δανείων

Ο ΕΓΔΙΧ Φ. ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΕΦΥΡΑ» -ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΤΟΚΩΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 29 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2020 21:05

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι αιτήσεις των Λαρισαίων δανειοληπτών για τη λήψη κρατικής επιδότησης των μηνιαίων δόσεων δανείων που έχουν υποθήκη στην πρώτη κατοικία. Τα πρώτα δείγματα της αποδοχής του προγράμματος, κρίνονται ενθαρρυντικά

μιας και ήδη ο αριθμός των συνολικών αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ ξεπέρασε τις 20.000 και όπως εκτιμάται θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
«Αυτό το νούμερο δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει οικονομική αδυναμία από πλευράς δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους» σχολιάζει στην «Ε» ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης προσθέτοντας πως η σημαντικά διευρυμένη περίμετρος κάλυψης των δανειοληπτών που παρέχει το νέο πλαίσιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς, η απλή και φιλική για τον χρήστη διαδικασία υποβολής της αίτησης και το μεγάλο ποσό της επιδότησης είναι τα τρία βασικά πλεονεκτήματά του». Ο ίδιος απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους δυνητικούς δικαιούχους της ρύθμισης να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, εφιστά την προσοχή πως όσοι δεν καταφέρουν να εξυπηρετήσουν κανονικά το δάνειο για τους επόμενους 6 έως 18 μήνες από τη λήξη της 9μηνης επιδότησης, θα κληθούν να την επιστρέψουν ολόκληρη και εντόκως!
«Η διαδικασία, όπως εξηγεί ο κ. Κουρμούσης, είναι απλή και γρήγορη. Όλα τα έγγραφα και πληροφορίες αντλούνται αυτόματα. Μετά την υποβολή της αίτησης, διενεργείται ο έλεγχος επιλεξιμότητας και ειδοποιείται ο πολίτης εντός 15 ημερών. Εφόσον είναι επιλέξιμος και έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καλείται από την τράπεζα ώστε να προβούν σε ρύθμιση του δανείου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και ολοκληρωθεί η αναστολή πληρωμών, τότε ξεκινά και η καταβολή της επιδότησης».
Η όλη ρύθμιση θυμίζουμε, η οποία αναμένεται να καλύψει περί τους 25.000 - 30.000 δανειολήπτες του ν. Λάρισας σχετίζεται με την ποιότητα του δανειολήπτη -αν δηλαδή είναι συνεπής ή ασυνεπής- ενώ το ποσοστό της επιδότησης κλιμακώνεται με φθίνουσα πορεία από το πρώτο τρίμηνο έως το τρίτο τρίμηνο ισχύος του προγράμματος. Η επιδότηση σε μηνιαία βάση φτάνει έως τα 600 ευρώ για τα «πράσινα» δάνεια, έως τα 500 ευρώ για τα μη εξυπηρετούμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όσα ρυθμίστηκαν πρόσφατα και έως τα 300 ευρώ για τα καταγγελμένα. Επιπρόσθετα οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν πως μετά το εννεάμηνο, ο ν. Κατσέλη δεν θα ισχύει σαν προστασία της α’ κατοικίας και παρότι θα παραμένει σαν δικαστική διαδικασία, οι πλειστηριασμοί θα είναι πλέον εύκολοι...
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που σημειώνεται για το πρόγραμμα «Γέφυρα», όπως ονομάστηκε η ρύθμιση, η «Ε» με τη συνδρομή του κ. Κουρμούση δίνει απαντήσεις σε 29 σημαντικά ερωτήματα για τα οφέλη, τις δυνατότητες και τους όρους της, για τις τρεις κατηγορίες δανειοληπτών που θα λάβουν την κρατική επιδότηση και αναδεικνύει τα «κλειδιά» που θα ανοίξουν τη χορήγησή της. Παρενθετικά σημειώνεται πως έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν επιλεγεί οι δανειολήπτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου και θα εκτείνονται έως τον Ιούνιο του 2021.
* Ποιους καλύπτει η νέα ρύθμιση και ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;
- Δεν καλύπτονται όλοι οι δανειολήπτες καθώς αφορά μόνο σε φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία ή επλήγησαν από τον κορονοϊό και έχουν ήδη ενταχθεί σε έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης. Δηλαδή άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρηματίες που έχουν οπωσδήποτε δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους και μπορούν να δικαιολογήσουν τη μείωση των εισοδημάτων τους από την πανδημία, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Ο αριθμός που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση υπολογίζεται από 200.000 - 300.000 περίπου.

* Πώς αποδεικνύεται ότι έχουν πληγεί από τον κορονοϊό ώστε να έχουν δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση;
- Είτε γιατί θα έλαβαν κάποιο κρατικό επίδομα – ευεργέτημα είτε γιατί ως επαγγελματίες θα είχαν σημαντική μείωση εισοδήματος – εσόδων (μειωμένος ΦΠΑ άνω του 20%, λαμβάνοντας υπόψη το β’ τρίμηνο 2020 σε σχέση με αντίστοιχο του 2019).

* Αυτές είναι οι μόνες προϋποθέσεις;
- Όχι, θα πρέπει να καλύπτουν και συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου, αν δηλαδή ανήκει σε συνεπή δανειολήπτη αν είναι μη εξυπηρετούμενο ή καταγγελμένο.

* Ποια είδη δανείου επιδοτούνται;
- Όλα τα είδη, στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά που βαρύνουν την 1η κατοικία. Δεν επιδοτούνται τα δάνεια που λήφθηκαν με κρατική εγγύηση (π.χ. πυρόπληκτα, σεισμόπληκτα κ.α) ή που ήδη επιδοτούνται στο πλαίσιο άλλου προγράμματος (π.χ. ΟΕΚ, ν. 4605/2019).

* Ποια είναι τα ποσοστά της κρατικής επιδότησης; Τι πληρώνω εγώ;
- Το κράτος επιδοτεί για 3 τρίμηνα, τη μηνιαία δόση του δανείου, ανάλογα με την κατηγορία του. Εσύ θα πρέπει να πληρώνεις κάθε μήνα το υπόλοιπο ποσό της δόσης δανείου, που δεν το καλύπτει το κράτος.

* Τι γίνεται εάν μετά τη λήξη της επιδότησης το δάνειο δεν εξοφλείται κανονικά;
- Μετά τη λήξη της επιδότησης, θα πρέπει ο δανειολήπτης να πληρώνει ολόκληρη τη μηνιαία δόση του δανείου, για χρονικό διάστημα 6-18 μήνες, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει την επιδότηση και μάλιστα με τόκο 2% μηναίως.

* Ποιοι θεωρούνται συνεπείς δανειολήπτες;
- Όσοι εξυπηρετούσαν κανονικά το δάνειό τους μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία.
* Σε ποιο ύψος φτάνει η μηνιαία επιδότηση της δόσης από το Δημόσιο και πώς κλιμακώνεται ανά τρίμηνο για το σύνολο των 9 μηνών που θα ισχύσει το πρόγραμμα;
- Η κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης φτάνει έως τα 600 ευρώ και το ποσοστό της κλιμακώνεται ως εξής: 90% της δόσης το α’ τρίμηνο, 80% το β’ τρίμηνο και 70% το τελευταίο τρίμηνο.

* Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για έναν δανειολήπτη της συγκεκριμένης κατηγορίας;
- Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 57.000 ευρώ, η αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τα 300.000 ευρώ ανά τράπεζα, οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνά τα 600.000 ευρώ.

* Ποια δάνεια θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα;
- Όσα είναι σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και άνω. Επίσης σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και όσα ρυθμίστηκαν πρόσφατα.
* Υπάρχει κάποια πρόσθετη απαραίτητη προϋπόθεση για τους δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας;
- Σε αντίθεση με τους συνεπείς, οι οποίοι υποβάλλουν αυτοματοποιημένα την αίτησή τους στην πλατφόρμα, όσοι έχουν μη εξυπηρετούμενο ή πρόσφατα ρυθμισμένο δάνειο θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν σε συνεννόηση με την τράπεζα το δάνειό τους και μετά να μπουν στο νέο πλαίσιο, προκειμένου να λάβουν την επιδότηση.

* Πώς διαμορφώνεται η επιδότηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών;
- Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια που ρυθμίστηκαν πρόσφατα, επιδοτείται η μηνιαία δόση σε ποσοστό 80% κατά το α’ τρίμηνο, 70% το β’ τρίμηνο και 60% το γ’ τρίμηνο. Το ανώτατο μηνιαίο όριο επιδότησης φτάνει τα 500 ευρώ.

* Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες της εν λόγω κατηγορίας;
- Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 45.000 ευρώ, η αξία της κύριας κατοικίας, να μην ξεπερνά τα 250.000 ευρώ, το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τα 250.000 ευρώ ανά τράπεζα, οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ και η αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

* Ποια δάνεια θεωρούνται καταγγελμένα;
- Με βάση τον νόμο, η τράπεζα προχωρά στην καταγγελία του δανείου όταν ο δανειολήπτης δεν έχει αποπληρώσει δόσεις 6 μηνών.
* Ποιο είναι το ύψος της κρατικής επιδότησης γι’ αυτά τα δάνεια;
- Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που επιπλέον έχουν καταγγελθεί, παρέχεται επιδότηση με σκοπό να αποτραπεί ο πλειστηριασμός, δηλαδή επιδοτείται η μηνιαία δόση σε ποσοστό 60% κατά το α’ τρίμηνο, 50% το β’ τρίμηνο και 30% το γ’ τρίμηνο. Το ανώτατο μηνιαίο όριο επιδότησης μπορεί να φτάσει έως τα 300 ευρώ.

* Ποιες είναι οι προϋποθέσεις όσον αφορά στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια;
- Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 36.000 ευρώ, η αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τα 200.000 ευρώ, το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τα 130.000 ευρώ ανά τράπεζα, οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και η συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τα 280.000 ευρώ.

* Υπάρχει κάποια πρόσθετη απαραίτητη προϋπόθεση για τους δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας;
- Και γι’ αυτή την κατηγορία ισχύει η προϋπόθεση βάσει της οποίας θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν σε συνεννόηση με την τράπεζα το δάνειό τους και μετά να μπουν στο νέο πλαίσιο για να λάβουν την επιδότηση.

* Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις και έως πότε;
- Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧwww.keyd.gov.gr, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

* Τι δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιος μπορεί να βοηθήσει στην υποβολή της αίτησης;
- Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, αυτό είναι άλλωστε και το πλεονέκτημα της ρύθμισης, ενώ για την υποβολή της αίτησης ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει δωρεάν βοήθεια και καθοδήγηση είτε από την ηλεκτρονική γραμμή εξυπηρέτησης (helpdesk μέσω της πλατφόρμας) είτε από το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Λάρισας (τηλ. 2132-125730).

* Μπορεί κάποιος να αναλάβει για λογαριασμό του δικαιούχου την όλη διαδικασία;
- Βεβαίως μπορεί να την αναλάβει ένας λογιστής, δικηγόρος ή οικονομολόγος. Η αμοιβή του καλύπτεται από τις τράπεζες καθώς το κόστος δηλαδή επιμερίζεται στο δάνειο.

* Ποια είναι τα βασικά βήματα της αίτησης και τι είδους πληροφορίες ζητούνται;
- Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Επιπρόσθετα είναι εμπιστευτική, με ειδικά μέτρα και δικλείδες ασφαλείας που διασφαλίζουν την προστασία του απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων μερών. Πρωτίστως μπαίνεις στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet και συμπληρώνεις ποιος είναι ο σύμβουλος – εκπρόσωπός σου, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία για σένα. Αν δεν επιθυμείς σύμβουλο – εκπρόσωπο, τότε θα πρέπει να επιβεβαιώσεις την 1η κατοικία σου (αν δεν έχει ήδη εντοπιστεί από την πλατφόρμα), να επιβεβαιώσεις τον σύζυγο ή και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς σου, που διαμένουν στην 1η κατοικία σου (αν δεν έχουν ήδη εντοπιστεί από την πλατφόρμα), να συμπληρώσεις, εάν υπάρχει, τη ρευστοποιήσιμη περιουσία σου (καταθέσεις, ομόλογα κ.λπ.) στο εξωτερικό και τέλος να απαντήσεις θετικά στις υπεύθυνες δηλώσεις της πλατφόρμας (περί χορήγησης άρσης απορρήτου, άντλησης στοιχείων, ότι τα στοιχεία είναι ακριβή κ.λπ.). Προσοχή όμως, εάν υπάρχει σύζυγος ή και εξαρτώμενα ενήλικα μέλη ή και συνοφειλέτης ή και εγγυητής, τότε θα πρέπει και αυτοί να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους δικούς τους κωδικούς taxisnet και να παρέχουν τις ανωτέρω πληροφορίες και υπεύθυνες δηλώσεις.

* Ποια είναι η διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης;
- Εφόσον το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο, τότε η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες προβαίνουν σε ειδικούς ελέγχους και στη συνέχεια αποστέλλουν τον αριθμό λογαριασμού (IBAN), όπου το κράτος καταβάλλει την επιδότηση. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά με τη λήξη της αναστολής πληρωμών, που ενδεχομένως έχει χορηγηθεί από την τράπεζα, αλλά το αργότερο έως 31/12/2020. Αν το δάνειο είναι μη εξυπηρετούμενο, τότε η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες σε καλούν για να προσκομίσεις τυχόν πρόσθετα απαιτούμενα δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό βαρών). Θα πρέπει να τα προσκομίσεις εντός 15 ημερών. Στη συνέχεια οι τράπεζες σου παρέχουν μία ή περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις ρύθμισης οφειλών, εντός 30 ημερών. Έχεις το δικαίωμα να δεχθείς ή να απορρίψεις τη ρύθμιση αυτή. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και βιώσιμη, δηλαδή να μπορείς να την εξυπηρετήσεις, σύμφωνα με τις παρούσες οικονομικές σου δυνατότητες. Για να λάβεις την επιδότηση, θα πρέπει να έχεις συμφωνήσει σε μια ρύθμιση σε συνεργασία με την τράπεζα και να υπογράψεις τη σχετική σύμβαση έως 31/12/2020.

* Πώς ορίζεται η 1η κατοικία; Έχω ιδιόκτητο σπίτι, αλλά διαμένω προσωρινά αλλού λόγω της εργασίας μου, τι ισχύει;
- Ως «κύρια κατοικία» νοείται αυτή που έχεις δηλώσει στην τελευταία φορολογική δήλωση. Αν διαμένεις σε άλλη κατοικία ( όπως σώματα ασφαλείας, ιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λπ. που εργάζονται σε άλλη πόλη), τότε και πάλι μπορείς να υποβάλεις αίτηση για την επιδότηση του δανείου που βαρύνει την 1η κατοικία σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να «φορτώσεις» έγγραφα στην πλατφόρμα, τα οποία αποδεικνύουν την ύπαρξη επαγγελματικών λόγων που δικαιολογούν την προσωρινή διαμονή σου, εκτός του νομου της κύριας κατοικίας σου.
* Τι ισχύει για τους εγγυητές και συνοφειλέτες δανείου;
- Μπορεί να υποβάλει αίτηση και ο συνοφειλέτης ή εγγυητής δανείου, ακόμη και χωρίς την υποβολή αίτησης από τον πρωτο-οφειλέτη (π.χ. σε περίπτωση διαζευγμένων). Σε αυτή την περίπτωση, ο συνοφειλέτης ή εγγυητής θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας του νόμου. Σε περίπτωση που υπάρχουν εγγυητές ή συνοφειλέτες ή συνιδιοκτήτες, που δεν συνεργάζονται, τότε ο πρωτο-οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει ολόκληρο το χρέος από μόνος του, εφόσον το επιθυμεί.

* Έχω ήδη λάβει αναστολή πληρωμών από την τράπεζα. Πότε θα ξεκινήσω να πληρώνω και πότε θα λάβω την επιδότηση;
- Αν έχω λάβει αναστολή πληρωμών δανείων, τότε μπορώ να επιλέξω είτε να διακόψω την αναστολή πληρωμών και να ξεκινήσω να πληρώνω και ταυτόχρονα να λαμβάνω και την Κρατική επιδότηση είτε να περιμένω τη λήξη της αναστολής πληρωμών και μετά να ξεκινήσω να πληρώνω και ταυτόχρονα να λαμβάνω και την επιδότηση.

* Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό σταματά τις κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμό;
- Εφόσον ρυθμίσεις το δάνειό σου, σε συνεργασία με την τράπεζα, και πληρώνεις κανονικά το ποσό της μηνιαίας δόσης που δεν καλύπτεται από το Κράτος, τότε η εν λόγω τράπεζα διακόπτει κατασχέσεις και πλειστηριασμό. Ωστόσο, οι υπόλοιποι πιστωτές στους οποίους δεν πληρώνεις τις οφειλές σου, δύνανται να προβούν ή συνεχίζουν τη διενέργεια μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να προβείς σε ρύθμιση οφειλών μαζί τους.

* Πρέπει να πάω και στο δικαστήριο;
- Όχι, δεν απαιτείται η προσφυγή στο δικαστήριο, αφού με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπογράφεται η σχετική σύμβαση ρύθμισης δανείου. Δηλαδή, αποτελεί μια πλήρως εξωδικαστική διαδικασία. Εφόσον ο πολίτης απειλείται (με κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς) και από άλλους πιστωτές, τότε μπορεί να προσφύγει και στο δικαστήριο, για τη ρύθμιση των υπόλοιπων οφειλών του, μέσω του νόμου 3869/2010 (Κατσέλη).

* Έχω ήδη υποβάλει αίτηση στον ν. Κατσέλη, πρέπει να παραιτηθώ;
- Όχι, η υποβολή στο παρόν πρόγραμμα δεν απαιτεί την παραίτηση από τον Νόμο 3869/2010. Ωστόσο, εάν εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης και ενταχθείς στο παρόν πρόγραμμα ρύθμισης και επιδότησης δανείων, τότε το εν λόγω δάνειο θεωρείται ρυθμισμένο και μπορείς να συνεχίσεις την εκδίκαση της υπόθεσής σου, μόνο για τις υπόλοιπες οφειλές που διαθέτεις.

* Με δεδομένο ότι στις 31 Ιουλίου έληξε η ισχύς του νόμου προστασίας της α’ κατοικίας, οι δανειολήπτες, που έκαναν αίτηση χωρίς να έχουν επιλεγεί, μπορούν να ενταχθούν;
- Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη, που δεν απορρίφθηκε η αίτησή του από το πρότερο πλαίσιο και δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί το δάνειό του, να κάνει αίτηση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass