Ζημιογόνο εξάμηνο για την πλειονότητα των 178 εισηγμένων

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 9:03

Κακή εικόνα, που συνεπάγεται αύξηση των ενοποιημένων ζημιών μετά από φόρους, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η συντριπτική πλειονότητα των 178 εισηγμένων στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2020.


Επιστρέφουμε ολοταχώς στα χρόνια της ζημιογόνου διετίας 2018-2019, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά τα δεδομένα για πολλές εισηγμένες. Μέχρι στιγμής η εικόνα που αναδύεται από 11 ισολογισμούς της υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης είναι αρνητική, με το σύνολο των αποτελεσμάτων να δημοσιοποιείται μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα ασφαλώς θα επιδεινωθεί στο δεύτερο τρίμηνο, όταν το σύνολο των εισηγμένων έχουν την υποχρέωση να ανακοινώσουν αποτελέσματα, διότι στο πρώτο τρίμηνο η δημοσίευση δεν είναι υποχρεωτική, με συνέπεια ένας μικρός αριθμός εταιρειών να αποκαλύψει τις επιδόσεις του. Το 2020 θα είναι επώδυνη χρονιά, αφού τη διαφορά θα την κάνει η ισχυρή ρευστότητα, η υψηλή παραγωγικότητα και η μεγάλη εξωστρέφεια.
Γενικότερα, βέβαια, παρατηρείται ότι και το 2020 η πορεία των εισηγμένων είναι δύο ταχυτήτων, με άλλες να βαδίζουν από το καλό στο καλύτερο, κι άλλες να προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass