Νέες αναστολές συμβάσεων για το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 534 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗTΤΟΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΩΝ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΝΠ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2020 9:10

Τη δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται σημαντικά για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που περιλαμβάνει επείγουσες ρυθμίσεις

αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού COVID-19, στήριξης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με την ΠΝΠ, επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, εποχικής ή μη λειτουργίας, των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών, των χερσαίων μεταφορών επιβατών, του επισιτισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται σημαντικά, όπως αυτοί ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), δύνανται να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή και να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που έχουν προσληφθεί έως και τη δημοσίευση της παρούσας, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, κατ' ανώτατο χρονικό διάστημα έως 30 ημερών ανά μήνα και, πάντως, όχι πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου 2020.
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΟ
Στο μεταξύ έως τις 24 Αυγούστου έχουν το περιθώριο να γνωστοποιήσουν προς το σύστημα Εργάνη την αναστολή συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του μέτρου εντός του Ιουλίου. Αντίστοιχα, και μόνο για τις αναστολές του προηγούμενου μήνα, οι εργαζόμενοι έχουν δυνατότητα υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως και τις 25 Αυγούστου.
Βάσει των οδηγιών του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του Ιουλίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, μετά τη δήλωση της αναστολής από την επιχείρηση. Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις τελούσαν σε αναστολή νωρίτερα και απλώς παρατάθηκε η αναστολή για τον Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση. Βέβαια, οι αιτήσεις συνεχίζονται και για τους εργαζόμενους σε τουριστικά καταλύματα ή τουριστικά λεωφορεία. Πρόκειται για εποχικούς εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης οι οποίοι οφείλουν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις έως και τις 31 Αυγούστου προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση ύψους έως και 534 ευρώ, για τον μήνα Ιούλιο. Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η υποβολή μονομερών δηλώσεων και για τον μήνα Ιούνιο.
ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"
Εξάλλου οι αιτήσεις συνεχίζονται και για τη συμμετοχή των εργοδοτών στον μηχανισμό «Συν-Εργασία». Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα χρονοδιαγράμματα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, έως και τις 24 Αυγούστου μπορούν να υποβάλονται οι δηλώσεις και οι ορθές επαναλήψεις της Β' Φάσης για τον μήνα Ιούλιο. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι απαραίτητες για να λάβουν οι εργαζόμενοι την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος. Οι δηλώσεις ένταξης της Α’ φάσης για τον Αύγουστο, θα μπορούν να υποβάλονται από 1η έως και 31 Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass