Αυξάνει το εισόδημα των εργαζομένων

ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 8:50

Αύξηση του εισοδήματος των μισθωτών – με έμμεσο τρόπο – προκύπτει από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2021 που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως μέτρο για την τόνωση των

προσλήψεων και της απασχόλησης.
Πρόκειται για τη μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που είναι εξαιρετικά υψηλό στη χώρα μας. Η συνολική μείωση που θα εφαρμοστεί το επόμενο έτος φθάνει τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τις οποίες το 1,21 θα αφορά εισφορές των μισθωτών και το 1,79 των εργοδοτών.
Με την εφαρμογή της απόφασης το ασφάλιστρο διαμορφώνεται στο 36,66% από 39,66% σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση θα προέλθει – κυρίως – από τους συνεισπραττόμενους κλάδους που αφορούν κυρίως τις εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ (π.χ. ΛΑΕΚ, ΟΕΚ, ανεργία). Βεβαίως αυτό σημαίνει μεγάλη μείωση των εσόδων του Οργανισμού.
112 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ
Πέραν τούτου, η μείωση των εισφορών θα σημάνει – στον κατώτατο μεικτό μισθό των 650 ευρώ – λιγότερες εισφορές για τον μισθωτό ύψους περίπου 8 ευρώ τον μήνα (από 99,65 σε 91,78 ευρώ).
Σε ετήσια βάση το όφελος φθάνει περίπου τα 112 ευρώ.
Αντιστοίχως το όφελος για τον εργοδότη τον χρόνο είναι 12 ευρώ μηνιαίως και 168 ευρώ ετησίως.
Για μισθό 800 ευρώ, το όφελος για τον μισθωτό θα είναι 10 ευρώ τον μήνα και 140 ευρώ ετησίως, για μισθό 1.000 ευρώ όφελος 12 ευρώ μηνιαίως και 168 ετησίως και για μισθό 1.500 ευρώ όφελος 18 ευρώ μηνιαίως και 252 ευρώ ετησίως.
ΠΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πραγματικό παράδειγμα:
* Καθαρός μισθός: 1.016 €
* Ετήσιο όφελος: 158 €
* Μηνιαία αύξηση μισθού: 11,2 €
* Όφελος επιχείρησης: 301 €
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εκτός αυτού ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τα εξής μέτρα για την προστασία της εργασίας και την ενίσχυση των ανέργων. Επιδότηση για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Tο κράτος θα καλύπτει επί 6 μήνες τις εισφορές, εργαζομένου και εργοδότη, για κάθε νέο υπάλληλο, ανεξαρτήτως του μισθού και της ειδικότητάς του.
Επέκταση μέχρι το τέλος του έτους του προγράμματος Συνεργασία. Δηλαδή συνεχίζεται η αναπλήρωση των αμοιβών όσων είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με μειωμένο ωράριο στους κλάδους που έπληξε η πανδημία, χωρίς να χάνονται ασφαλιστικά δικαιώματα επί του ονομαστικού τους μισθού. Επεκτείνεται, επίσης, η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Καταβολή τον Οκτώβριο των αναδρομικών – ύψους 1,4 δισ. ευρώ – στους συνταξιούχους.
Παράταση για δύο επιπλέον μήνες του επιδόματος ανεργίας, του επιδόματος της μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους η επιδότησή τους έληξε εντός Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass