Προγράμματα εθελουσίας εξόδου σε Εθνική και Πειραιώς

ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ 150.000 ΚΑΙ 180.000 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 9:05

Προγράμματα εθελουσίας εξόδου ετοιμάζονται να ανακοινωθούν τόσο στην Εθνική όσο και στην Τράπεζα Πειραιώς.


Για την Εθνική οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το εν λόγω πρόγραμμα θα απευθύνεται ως επί το πλείστον σε εργαζομένους ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ το βασικό πλαφόν αποζημίωσης θα ανέρχεται στις 150.000 ευρώ. Εντούτοις, θα προβλέπονται και επιπλέον μπόνους σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να κάνουν την αποχώρηση ακόμα πιο δελεαστική.
Παράλληλα, πέρα από το «βασικό πακέτο» των οικονομικών κινήτρων, το πρόγραμμα της Εθνικής θα περιλαμβάνει και μια σειρά από επιπλέον διευκολύνσεις και επιλογές, μεταξύ των οποίων μακροχρόνιες άδειες μετ’ αποδοχών τύπου “sabbatical” καθώς και πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών για εκείνους που ηλικιακά είναι κοντά στη σύνταξη.
Στόχος της τράπεζας είναι να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα στους εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με απώτερο σκοπό να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 1.000 άτομα.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ
Παράλληλα με την ανακοίνωση του προγράμματος, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει το www.insider.gr αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι πρόκειται κυριολεκτικά για τελευταία ευκαιρία. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη, τόσο μαζική αλλά και τόσο γενναιόδωρη –στους όρους και τα χρήματα- εθελούσια έξοδος. Αντίθετα, από εδώ και πέρα, τα όποια προγράμματα θα υπάρξουν στο μέλλον θα είναι στοχευμένα σε σαφώς μικρότερο αριθμό εργαζομένων και με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με πλαφόν αποζημίωσης-έκπληξη, αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το www.capital.gr. To πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η Τράπεζα θα προβλέπει πλαφόν αποζημίωσης για την οικειοθελή αποχώρηση που θα είναι αυξημένο στις 180.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που είχε "τρέξει" η Τράπεζα το 2019 είχε πλαφόν αποζημίωσης στις 160.000 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Eurobank είχε πλαφόν στις 150.000 ευρώ, στο πλαίσιο της μείωσης του εφάπαξ στα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης που εφαρμόζουν από πέρυσι οι τράπεζες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα εθελουσίας που θα ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει και μία ακόμη πρωτοτυπία, αφού δεν θα προβλέπει καμία άλλη εναλλακτική αποχώρησης για τους εργαζόμενους, όπως επιλογή αναγκαστικής άδειας 2 ή 5 ετών (sabbatical) την οποία προέβλεπαν τα μέχρι σήμερα προγράμματα εθελουσίας των τραπεζών.
Επίσης, θα είναι ανοιχτό προς όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να απευθύνεται σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας ή να θέτει όρια ηλικίας. Προφανώς, η έμφαση θα δίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων όπου πλέον οι εξ αποστάσεως συναλλαγές "καταργούν" θέσεις εργασίας, καθώς επίσης και σε ορισμένες μονάδες των κεντρικών υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας απευθυνόταν σε εργαζόμενους του δικτύου καταστημάτων, των Μονάδων Διοίκησης, του Retail Banking & Distribution Networks, της Διαχείρισης Πιστοδοτήσεων, των Τεχνικών Έργων & Διοικητικής Υποστήριξης, των Υπηρεσιών Καθαριότητας, της Κίνησης Κεφαλαίων & Κεντρικών Εργασιών, των Central Administration Units (CAUs), των Υπηρεσιών Ασφαλείας, της Μονάδας RBU, των Νομικών Υπηρεσιών, των Λοιπών Υποστηρικτικών Μονάδων, ενώ ανεξαρτήτως Μονάδας, δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχαν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο "Middle" & "Senior Management Level" (ιεραρχικό επίπεδο από "Assistant Manager" έως και "Senior Director"). Το προηγούμενο πρόγραμμα αφορούσε επίσης τους εργαζόμενους σε θυγατρικές του εξωτερικού, στις εταιρείες leasing του Ομίλου και στην Πειραιώς Factoring.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας Πειραιώς θα ανακοινωθεί πιθανότατα μεθαύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και θα στοχεύει στην έξοδο 1.000 εργαζομένων προκειμένου το προσωπικό της Τράπεζας να μειωθεί κατά 8%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass