Κλειστά όλα τα εμπορικά την Κυριακή λόγω κορονοϊού

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ - ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 8:00

Ανατροπή στην αρχική απόφαση για ανοιχτά μαγαζιά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, λόγω της έξαρσης στα κρούσματα από τον κορονοϊό.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, που είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν λόγω της έναρξης των φθινοπωρινών εκπτώσεων θα παραμείνουν με απόφαση της γ.γ. Εμπορίου, κλειστά.
Ειδικότερα με μια λιτή ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης ενημέρωσε χθες το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι «λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά».
Συνεπώς η έναρξη της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων μετατίθεται για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και η λήξη τους το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Στη Λάρισα αλλά και στην υπόλοιπη Θεσσαλία οι ενδιάμεσες εκπτώσεις διαρκούν 10 ημέρες. Και επειδή το 10ήμερο είναι αυστηρά ημερολογιακό θα λήξει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Εννοείται πως ούτε την ερχόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Στο μεταξύ η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν αυτή την περίοδο για τις αγορές τους με φυσική παρουσία στα καταστήματα, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν επακριβώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ιδίως αναφορικά με τη χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων καθώς και την τήρηση του επιτρεπόμενου αριθμού παρόντων στο κατάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass