Μπαράζ πληρωμών επιδομάτων και... φόρων

ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΠΑΡΟΧΩΝ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 8:05

Μπαράζ πληρωμών επιδομάτων και... φόρων από το Δημόσιο και τους φορολογούμενους. Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, παροχές από ΟΠΕΚΑ αλλά και δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος πρέπει να καταβληθούν έως σήμερα.

Στα τραπεζικά καταστήματα της Λάρισας οι πολίτες, μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες σχημάτιζαν ουρές καθώς το τέλος του μήνα συνδυάζεται με πολλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Ειδικότερα σήμερα θα πληρωθούν την αποζημίωση 158.364 δικαιούχοι. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται όσοι τέθηκαν σε αναστολή τον Σεπτέμβριο, στους οποίους και θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ αναλογικά με τις ημέρες που ήταν σε αναστολή.
Χρήματα λαμβάνουν από χθες όσοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι θα πάρουν την επιδότηση του μισθού τους. Όσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ, μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί 7.315 δικαιούχοι, ενώ αναμένεται και νέα πληρωμή εντός της εβδομάδας.
Εξάλλου διπλή δόση ΕΝΦΙΑ και μία δόση φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ πρέπει να καταβάλουν μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι. Ειδικότερα θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) ο οποίος φέτος θα εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις δηλαδή έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ εφάπαξ ή έχουν προχωρήσει ήδη στην πληρωμή της πρώτης δόσης οπότε και θα πρέπει να καταβάλουν μόνο τη δόση του Οκτωβρίου.
Σήμερα επίσης είναι η τελευταία μέρα του μήνα και για την καταβολή της 4ης δόσης του φόρου εισοδήματος σε σύνολο 8 δόσεων που προβλέπεται για φέτος. Η εφορία πάντως δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης όλων ανεξαιρέτως των οφειλών έως και σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες. Πρόκειται για τη λεγόμενη πάγια ρύθμιση μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής είτε σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5,32% ετησίως είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 6,82% ετησίως.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ
Στο μεταξύ σήμερα θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ επιδόματα και παροχές.
Ειδικότερα θα πληρωθούν: Το επίδομα γέννησης (θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων), Προνοιακά επιδόματα, Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών, Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων. Τέλος την ίδια ημέρα θα καταβληθεί και η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού που θα αφορά στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος σε όσους υπέβαλαν αίτηση Α21.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανηρτημένα στον διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) βρίσκονται τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass