Προτεραιότητα για τον ιδιωτικό τομέα η ασφάλεια των εργαζομένων

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΘΕΒ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2020 8:40

Το νέο πλαίσιο ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων, η οργάνωσης της εργασίας σε συνθήκες πανδημίας και η παρουσίαση καλών πρακτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες ο ΣΘΕΒ στην οποία

συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, εκπρόσωποι οργανώσεων, φορέων και επιχειρήσεων, αναπτύχθηκαν κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις για την ασφάλεια, πρωτίστως, των εργαζομένων τους.
 Στη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, τόνισε πως «η ελαχιστοποίηση της οικονομικής επίπτωσης σε κάθε επιχείρηση απαιτεί σωστές στρατηγικές επιλογές και αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των μέτρων που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση».
«Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα, που αγωνιά και μεριμνά καθημερινά για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων, καταβάλλει εξ’ ολοκλήρου το κόστος πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Διαπιστώνουμε ότι τα προγράμματα στήριξης από το Covid – ΕΣΠΑ έχουν σημαντικό περιθώριο αξιοποίησης των πόρων τους» πρόσθεσε.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Senior Advisor του Τομέα Απασχόλησης του ΣΕΒ κα Κατ. Δασκαλάκη αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τη δεδομένη περίοδο ενώ ο Κων Αγραπιδάς, γενικός διευθυντής του Υπ. Εργασίας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων καθώς και στο πλαίσιο της τηλεργασίας και της άμεσης νομοθετικής οδηγίας που αναμένεται να ανακοινωθεί.
Ο εκπρόσωπος της προέδρου του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. κ. Στέργιος Νάρης αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και στους υπάρχοντες - αναδυόμενους κινδύνους στους χώρους εργασίας ενώ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, έκανε εκτενή ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής επιστημονικά επιτεύγματα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση του ιού και επισήμανε πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στην ελληνική οικονομία και αναμένονται νέα προγράμματα στήριξης τόσο της υγείας όσο και του τομέα περιβάλλοντος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσεως για τα ΒΑΕ Υπ. Εργασίας Ιατρός Παναγιώτης Μπεχράκης, αναφέρθηκε στην εργασία στη μετά-κορονοϊό εποχή, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος κ. Αντώνης Σιάρκος αναφέρθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τέλος η διευθύντρια της «ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ» κα Έφη Μήλα παρουσίασε τις καλές πρακτικές που σχεδίασαν και εφάρμοσαν με επιτυχία στην εταιρία. Την εκδήλωση συντόνισε η γενική διευθύντρια του ΣΘΕβ Έλενα Καματέρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass