Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα παράταση στο σίριαλ αναδρομικών των συνταξιούχων

ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 9:10

Στην αναμονή θα παραμείνουν εκ νέου για την καταβολή των αναδρομικών περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης αφού θα δοθεί πρώτα η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης, σύμφωνα με

το νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα πρώτα θα δοθεί η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης σε όσους έχουν εκκρεμείς αιτήσεις και μετά τα αναδρομικά (από τον Οκτώβρη του 2019). Δεδομένου ότι η προκαταβολή δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τον Μάιο, όλα δείχνουν ότι τα αναδρομικά καταβάλλονται αργότερα.
Τονίζεται ότι άλλοι 600.000 παλαιοί συνταξιούχοι δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά. Η πρώτη ομάδα που αναμένεται να δει αυξήσεις και αναδρομικά είναι “νέοι συνταξιούχοι” δικαιούχοι, όσοι δηλαδή έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά. Επίσης επισημαίνεται ότι τον Μάιο σχεδιάζεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της προκαταβολής σύνταξης καθώς και των σχετικών αναδρομικών.