Σε 139.000 υπολογίζονται οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2021 8:40

Τις 139.000 φτάνουν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως τον Ιανουάριο οι εκκρεμότητες στα ταμεία κύριας ασφάλισης ήταν 155.000 αλλά μέσα σε ένα τρίμηνο υποχώρησαν στις 139.000, ενώ ανέφερε πως έχουν εκδοθεί 25.000 ψηφιακές συντάξεις.
Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στο «καυτό» θέμα των εκκρεμών συντάξεων στην Ολομέλεια, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μέτρο της προκαταβολής σύνταξης, επισημαίνοντας πως η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων παραμένει ανοιχτή.
Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει συζήτηση για αλλαγές στα ποσά των οφειλών που υπάρχουν, προκειμένου να καταβάλλεται η προκαταβολή της σύνταξης. Προσέθεσε ωστόσο πως θα παραμείνουν κάποια ποσά, καθώς «δεν είναι πως ό,τι έδωσες δεν πειράζει, θα πάρεις και σύνταξη.
Ποσά θα παραμείνουν και πάλι». Τα ποσά αυτά είναι 20.000 για τους ασφαλισμένους στον πρώην ΟΑΕΕ, 15.000 για τους ασφαλισμένους στον πρώην ΕΤΑΑ και 6.000 για τους ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ.
Υπενθυμίζεται πως όσοι ασφαλισμένοι είναι στην... αναμονή για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας. Το ποσό που θα λάβουν θα είναι 360 ή 384 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και την ηλικία, ενώ θα καταβληθούν και αναδρομικά για το διάστημα που περιμένουν.
Να σημειωθεί εδώ πως με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, μέσα σε 21 ημέρες εισήλθαν στην πλατφόρμα 53.798 πολίτες. Το συνολικό πλήθος των αιτήσεων ανήλθε σε 44.593, από τις οποίες οι 41.366 είναι ολοκληρωμένες και από αυτές οι 36.088 πέρασαν στο στάδιο της επεξεργασίας, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την προκαταβολή σύνταξης και τα αναδρομικά. Οι περισσότερες οριστικές αιτήσεις αφορούσαν ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ και ακολουθούν του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του τ. ΟΑΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass