Τέλος στο πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 21:03

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ, πλην τα OΠΑΠ Play και τα VLTs, και η άρση του πλαφόν των 20 ατόμων που μπορούν να είναι μέσα στα καταστήματα είναι οι μόνες αλλαγές που θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου στην αγορά της Λάρισας.

Ειδικότερα με τα νέα δεδομένα προβλέπεται σε: Επιφάνειες έως 500 τ.μ., ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και για μεγαλύτερα καταστήματα, άνω των 500 τ.μ. προβλέπεται ένα άτομο για κάθε 100 από τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.
Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ανάπτυξης εισηγήθηκε στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να σταματήσει το click inside, δηλαδή η επίσκεψη σε κατάστημα με ραντεβού. Το θέμα συζητήθηκε, αλλά κρίθηκε ότι, αυτήν τη στιγμή, δεν επιτρέπει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα να γίνει κάτι τέτοιο. Το κριτήριο είπε ήταν να αποτραπεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μεγάλος συγχρωτισμός (π.χ. το Σάββατο). Από την άλλη πλευρά, υπήρξε και εισήγηση για να αυξηθεί το όριο επισκεπτών στα μεγάλα καταστήματα και κρίθηκε ότι ήταν εύλογο και έγινε δεκτό. Δεν συνέβη το ίδιο για τα malls. Η Επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να περιμένουμε γιατί ξέρουμε ότι σε αυτούς τους χώρους ο κόσμος τείνει να συναθροίζεται στους διαδρόμους.
Όπως ενημερώνει σχετικά η διοίκηση του ΕΣΛ, η Λάρισα για άλλη μία εβδομάδα παραμένει στο «κόκκινο». «Αυτό συνεπάγεται ότι η αγορά θα λειτουργήσει ξανά με τη μέθοδο του click inside για όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως, αλλά και με το click away ως δυνατότητα επιλογής του πελάτη, καθώς όποιος επιθυμεί λόγω covid να μην εισέλθει στον χώρο, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού, μπορεί να ψωνίσει και εκτός καταστήματος με τη γνωστή διαδικασία.
Δηλαδή ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει τη μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού. Μέσα στη διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος».                                                      

  Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass