Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη ευκαιρία για όσους «κόπηκαν»

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ VOUCHER ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 8:20

Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ παρέχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.
Όπως σημειώνει, στον σύνδεσμο αυτόν θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και τηλεφωνική υποστήριξη. «Το καλύτερο βεβαίως είναι να συμπληρώνουν τη φόρμα επικοινωνίας δικαιούχου, περιγράφοντας το πρόβλημά τους γραπτά, ώστε να δίνεται η κατάλληλη απάντηση με στοχευμένο τρόπο. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας, άρα, ο ΟΠΕΚΑ δεν μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στις αιτήσεις των δυνάμει ωφελούμενων πολιτών» αποσαφηνίζει ο ΟΠΕΚΑ.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Στο μεταξύ, να σημειωθεί πως στην πρώτη της μορφή, η πλατφόρμα δεν επιδεχόταν αναθεωρήσεις και διορθώσεις, κάτι που σήμαινε ότι όποιος «κοβόταν» δεν θα μπορούσε να υποβάλλει ξανά αίτηση. Παρά ταύτα, το ζήτημα διευθετήθηκε από το τεχνικό επιτελείο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε ακόμα και όσοι δεν εγκρίθηκαν για την επιδότηση, να μπορούν να κάνουν διορθώσεις.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θέμα ημερών είναι να ξεκινήσουν και οι πληρωμές των επιταγών. Όπως ανέφερε παράγοντας του Υπουργείου, τα voucher θα αρχίσουν να «πιστώνονται» ήδη από την επόμενη εβδομάδα.
Η διαδικασία, ωστόσο, δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στην ίδια εβδομάδα, αλλά θα γίνει σταδιακά, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην αγορά -δηλαδή να υπάρχουν επαρκή αποθέματα από tablets, laptops, desktops κ.ο.κ.