Σύντομες Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 8:50

«Φραγή» σε πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς


ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις των πενταψήφιων αριθμών θέλει να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων με απόφασή της, την οποία θέτει σε δημόσια διαβούλευση. Η απόφαση που συνέταξε η ΕΕΤΤ προβλέπει πως τα μηνύματα από πενταψήφιους αριθμούς θα μπορούν να ληφθούν μόνο στην περίπτωση που ο καταναλωτής δεχθεί να αποστείλει μήνυμα ώστε να το «ξεκλειδώσει». Η άρση θα γίνεται είτε για όλα τα πενταψήφια είτε για ένα συγκεκριμένο νούμερο.
Ο πάροχος θα πρέπει να αποστείλει χωρίς χρέωση μήνυμα ότι επήλθε άρση, αλλιώς η άρση φραγής καθίσταται άκυρη. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 καταγράφηκαν πάνω από 3.500 καταγγελίες σχετικά με εγγραφή σε τέτοιες υπηρεσίες χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή και στη συνέχεια κάποιες χρεώσεις που προκάλεσαν σημαντικές αντιδράσεις. Το 2020, οι καταγγελίες μειώθηκαν κάτω από τις μισές, δείχνοντας μεγάλη αποκλιμάκωση, καθώς η ΕΕΤΤ προχώρησε σε επανεξέταση του κώδικα δεοντολογίας των πολυμεσικών, ανταποκρινόμενη σε αυτές τις καταγγελίες και σε διαβούλευση, όπου τροποποιήθηκε ο Κανονισμός, ώστε να μη δίνεται η δυνατότητα να εγγραφεί κάποιος καταναλωτής σε τέτοιου είδους υπηρεσία, αν δεν υπάρχει η συγκατάθεσή του μέσω sms.

Τη Μ. Εβδομάδα θα πιστωθούν οι προκαταβολές συντάξεων
Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να πιστωθούν οι προκαταβολές συντάξεων, σε όσους υπέβαλαν την ψηφιακή αίτηση χορήγησης του ποσού προκαταβολής έναντι της σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί μία καταβολή που θα αφορά όλους τους δικαιούχους. Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία πληρωμής θα υπάρξει ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων.
Η Μ. Τετάρτη πάντως είναι η πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής. Οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα πληρωθούν μηνιαία προκαταβολή των 360 ευρώ ή 384 ευρώ, ανάλογα με το σε ποια κατηγορία ανήκουν, αλλά και αναδρομικά που αναλογούν στους μήνες καθυστέρησης απονομής της σύνταξής τους. Μάλιστα πηγές του Υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα γίνει βάσει ΑΜΚΑ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις συντάξεις. Κι αυτό για να μη συνωστίζονται οι δικαιούχοι έξω από τα ΑΤΜ και τις τράπεζες.

Στο 80% η αποζημίωση τραπεζοϋπαλλήλων
Στο 80% φτάνει με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από το Υπ. Οικονομικών, η καταβολή απόλυσης του υπολοίπου της αποζημίωσης για τους εργαζόμενους πιστωτικών ιδρυμάτων των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας, τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους.
Συγκεκριμένα, το 2012 ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας και τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικά ιδρύματα με συνέπεια να καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους. Ωστόσο, αντί να καταβληθεί στους τραπεζοϋπαλλήλους που απολύθηκαν το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσης, με επίκληση της με αριθμό ΥΑ 41403/Β. 1563/28.9.2012 Υπ. Απόφασης, οι ειδικοί εκκαθαριστές κατέβαλαν στους απολυθέντες, μόνο το 50% της αποζημίωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass