Το καλοκαίρι η απόφαση για την προκαταβολή φόρου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 8:58

Το καλοκαίρι θα ληφθεί η απόφαση από τον υπ. Οικονομικών για τη διατήρηση της μειωμένης προκαταβολής φόρου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «δεν θα το δούμε τώρα, δεν είναι στο πλαίσιο της 10ης αξιολόγησης, θα το δούμε

αρχές καλοκαιριού ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα που θα έχουμε τότε», ανέφερε. Και σημείωσε ότι «θέλουμε να το υλοποιήσουμε, όπως το υλοποιήσαμε και πέρυσι αλλά είναι πολύ νωρίς». Πρόσθεσε δε, ότι «μόλις σήμερα καταθέσαμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούμε να ενισχύουμε την οικονομία, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι μέχρι να ισορροπήσει η κατάσταση θέλει πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι επιπλέον υλοποιήσουμε».
Από τα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα γίνεται ξεκάθαρο πως το να αναβιώσει και για φέτος η έως και 100% μειωμένη προκαταβολή φόρου δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Θυμίζουμε πως πέρυσι επελέγη ένα κομμάτι των επιχειρήσεων να μην πληρώσει προκαταβολή φόρου και ένα άλλο να μην πληρώσει ένα μέρος της.
Πάντως οι περισσότερες επιχειρήσεις κατέγραψαν το 2020 μείωση του τζίρου σε σύγκριση με το 2019, εξέλιξη που θα τις οδηγήσει αφενός στην καταβολή μειωμένου φόρου, αφετέρου στη συρρίκνωση και του ποσού της προκαταβολής φόρου. Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις όχι απλώς δεν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τα αποτελέσματα του 2020, αλλά θα καταγράψουν ζημίες, με αποτέλεσμα να μην είναι υπόχρεες προκαταβολής φόρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass