Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές της Επιστρεπτέας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ -ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2021 8:52

Για το τέλος του Απριλίου και με αριθμό αιτήσεων που θα υπερβούν τις 300.000 χιλιάδες προσδιορίζει την έναρξη των πληρωμών της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7». Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα είναι ικανοποιητικός ο

αριθμός αιτήσεων έως τώρα, που έχει υπερβεί τις 200.000, αναφέροντας πως σε μία ημέρα υπήρξαν 40.000 αιτήσεις. «Άρα με αυτόν τον ρυθμό μπορεί στο τέλος να υπερβαίνουν τις 300.000», πρόσθεσε, με βάση «αυτούς που όντως έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν». Επεσήμανε, ωστόσο, ότι σε προηγούμενους κύκλους πολλοί έκαναν αίτημα «ενώ γνώριζαν ότι δεν είναι δικαιούχοι».
Πάντως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για τα φθηνά κρατικά δάνεια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ είναι περιορισμένο λόγω του ότι οι «κόφτες» που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών για την υπαγωγή είναι αρκετοί. Ενημερωτικά να θυμίσουμε πως:
* Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνυποβάλλουν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» τα στοιχεία για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τους μήνες Ιανουάριο 2021 έως και Μάρτιο 2021, ανάλογα με το αν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή όχι. Συγκεκριμένα πρέπει να συμπληρώσουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ διακριτά για κάθε μήνα ή τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα, ενώ οι επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στο καθεστώς ΦΠΑ θα πρέπει να συμπληρώσουν το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.
* Η Επιστρεπτέα 7 θα είναι επίσης κατά 50% επιδότηση, ενώ θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από εταιρείες με άνοδο τζίρου το 2020 αν ανήκουν σε κλάδους που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα ισχύει το κριτήριο μείωσης του τζίρου κατά 20% το πρώτο 3μηνο του 2021.
* Οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1η Ιανουαρίου 2018 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα πρέπει να μην έχουν αύξηση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019. Ο ανωτέρω όρος δεν θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, βάσει ΚΑΔ (σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών και λοιποί κλάδοι για τους οποίους ισχύουν περιοριστικά μέτρα σήμερα).
* Η δράση έχει διευρυνθεί και συμπεριλαμβάνει και νέες επιχειρήσεις στους άμεσα πληττόμενους κλάδους που έκαναν έναρξη εργασιών από τον Δεκέμβριο 2019 έως και τον Ιανουάριο 2021 και οι οποίες έχουν αποκλειστεί σε κάποιον από τους δύο προηγούμενους κύκλους της Επιστρεπτέας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι επιλέξιμες, ανεξαρτήτως τζίρου.
* Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.
* Υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα (οι οποίες αναφέρθηκαν ανωτέρω, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου), 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.
Σε κάθε περίπτωση πέντε ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μόλις ξεπερνούν τις 200.000 όταν ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα στους προηγούμενους τρεις κύκλους της επιστρεπτέας ήταν τουλάχιστον διπλάσιος. Ειδικά ο 6ος κύκλος είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς είχαν υποβληθεί πάνω από 720.000αιτήσεις. Τα ποσά που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων τη Μεγάλη Εβδομάδα θα καθοριστούν με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας mybusinessSupport στις 19 Απριλίου 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass