Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλάρωση των μέτρων ζητά ο εμπορικός κόσμος

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 8:10

Αίτημα για περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας της αγοράς, με κατάργηση της υποχρέωσης ραντεβού τις καθημερινές και διατήρησή της μεθόδου «click in shop» προσωρινά μόνο για το Σάββατο και για το σύνολο του λιανεμπορίου, απέστειλε με επιστολή του

προς τον Υπ. Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. Στην επιστολή ο κ. Καφούνης υπογραμμίζει την εκτίμηση του εμπορικού κόσμου έως σήμερα, πως είναι εξαιρετική η λειτουργία της αγοράς με απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών προτάσεων, ενώ σημείωσε ότι με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self test θα μπορέσει να ελευθερωθεί σταδιακά η λειτουργία της αγοράς, με στόχο την τόνωση της υποτονικής ζήτησης και την περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας πριν την σημαντική περίοδο του Πάσχα.
Εξάλλου τη λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης χωρίς ραντεβού, μόνο με την αποστολή μηνύματος, ζητά και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης. «Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε χαλάρωση των μέτρων, καθώς θα επιφέρει πραγματικά αποτελέσματα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία», υπογραμμίζεται στην επιστολή.