Σε εξέλιξη η εξαργύρωση των voucher 200 ευρώ

ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 190.000 ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» *ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 8:05

Τις 193.665 έχουν φτάσει οι εγκεκριμένες αιτήσεις για τα voucher του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε άτυπα το Υπ. Παιδείας, ο αριθμός αυτός των αιτήσεων «μεταφράζεται» σε 335.814 δικαιούχους 4 έως 24 ετών.

Τα κουπόνια έχουν αρχίσει να εκδίδονται σταδιακά από προχθές «προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας». Στο μεταξύ τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών έχουν ξεκινήσει προσφορές οπότε υπάρχει πληθώρα επιλογών.
Σημειώνεται ότι τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 30 Ιουλίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης θα είναι ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου 2021 και ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη φάση κατέθεσαν αίτηση οι οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020, ενώ στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων των voucher των 200 ευρώ στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ξεκινούν από την Τετάρτη 5 Μαΐου. Αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ ενώ υπενθυμίζεται ότι και σε αυτή την περίπτωση ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος είναι η 30ή Ιουλίου 2021.
Ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers, ορίζεται η Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Παράλληλα, η Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί για ημερομηνία ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως πληρωμών και γενικής ολοκλήρωσης του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass