Εκδοση συντάξεων από λογιστές-δικηγόρους

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΔΕΥΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2021 8:20

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει η διάταξη για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, θα κατατεθεί προς ψήφιση εντός της εβδομάδας. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η αμοιβή των ιδιωτών θα καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες, δικηγόροι και λογιστές που θα δεχθούν να εγγραφούν στο μητρώο συνεργατών του ΕΦΚΑ, θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν, να καταρτιστούν και να ενταχθούν σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, από την οποία θα επιλέγονται. Εφόσον επιλεγούν, θα μπορούν να βεβαιώνουν τον χρόνο ασφάλισης, τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά και να προχωρούν στη διαπίστωση των λοιπών προϋποθέσεων, στη διαπίστωση ή όχι ύπαρξης οφειλών κ.λπ. Θα έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αλλά και στο φυσικό αρχείο, με τη συνδρομή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, όμως δεν θα εκδίδουν οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης. Αυτό θα το κάνουν οι υπάλληλοι του φορέα. Χωρίς όμως να δεσμεύονται από τα στοιχεία του φακέλου που θα έχουν συμπληρώσει οι ιδιώτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass