Αγώνας δρόμου για τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

ΛΗΓΕΙ Η ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΤΗ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2021 8:35
Η ανάγκη να χορηγηθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι άμεση Η ανάγκη να χορηγηθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι άμεση

Σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 προκειμένου να ρυθμίσουν έως και 120 δόσεις τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ελεύθεροι

επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και κατ΄επέκταση οι λογιστές του ν. Λάρισας. Λίγες ημέρες όμως πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, ο κίνδυνος να μείνουν εκτός ρύθμισης αν δεν παρατεθεί εκ νέου η διορία, είναι ορατός.
Σημειώνεται πως η διαδικασία υπαγωγής των ασφαλισμένων στον ν. 4611/2019, περιλαμβάνει δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορούσε στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ (το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί) και το δεύτερο στάδιο στην υποβολή αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ.
Η προθεσμία της υποβολής της αίτησης του δεύτερου σταδίου, μετά την παράταση που δόθηκε, εκπνέει στις 30 Απριλίου.
Ωστόσο σήμερα, λίγες μόνο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση των αιτήσεων με τους ασφαλισμένους να βρίσκονται σε απόγνωση.
Συγκεκριμένα, το ΚΕΑΟ σε πολλές περιπτώσεις ακόμα δεν έχει συγκεντρώσει τις οφειλές ώστε να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι αναρτηθείσες οφειλές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καλούνται λοιπόν οι ασφαλισμένοι να υποβάλουν αιτήσεις και ενστάσεις στον e-ΕΦΚΑ, ζητώντας σχετικές διορθώσεις και να αναμένουν απαντήσεις επί μήνες. Και όλα αυτά μάλιστα, εν μέσω των συνθηκών περιορισμού και των δυσκολιών επικοινωνίας με τις δημόσιες υπηρεσίες που δημιουργεί η πανδημία και λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, όπου λόγω των αδειών στον δημόσιο τομέα, οι διαδικασίες θα προχωρούν ακόμα πιο αργά. Να σημειωθεί επίσης ότι οι ασφαλισμένοι αυτοί, έχουν ήδη κατοχυρώσει το δικαίωμά τους για υπαγωγή στη ρύθμιση μέσα από το 1ο στάδιο και συνεπώς η όποια παράταση δεν δημιουργεί προβλήματα για το Δημόσιο.
Αντιθέτως διευκολύνει τα ασφαλιστικά ταμεία να διεκπεραιώσουν τις αιτήσεις των πολιτών...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass