Προστασία της υγείας και διάσωση της οικονομίας

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΘΕΒ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 8:29

Με επίκεντρο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν την οικονομία, και ειδικότερα τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την περασμένη Τρίτη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ με τη συμμετοχή του υπ. Οικονομικών

Χρήστου Σταϊκούρα.
Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε επιγραμματικά τις συνέπειες της πανδημίας στους κλάδους της οικονομίας και επισήμανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να λάβει η Πολιτεία. «Θα πρέπει να αναζητηθεί η χρυσή τομή, με ευθύνη της Κυβέρνησης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό όμως με τη διάσωση της οικονομικής ζωής αλλά και την επιστροφή της κοινωνίας σε κανονικούς ρυθμούς" είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως "είναι αναγκαίο να καταρτιστεί ένα ολιστικό Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, που θα συνδιαμορφωθεί με τους παραγωγικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία". Τέλος μεταξύ των προτεραιοτήτων έθεσε και την αξιοποίηση και απορρόφηση των κοινοτικών πόρων».
Ο υπ. Οικονομικών από την πλευρά του, ανέλυσε τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έλαβε η Κυβέρνηση και τις προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή, ενώ η μετά-κορονοϊό εποχή θα φέρει στο προσκήνιο νέες προκλήσεις, που σχετίζονται με τη δομή της οικονομίας, τον μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας και την ψηφιακή μετάβαση.
«Το 2020 ελήφθησαν μέτρα στήριξης ύψους 24 δισ. Δημοσιονομικά, πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ενώ, για το 2021 αναμένεται πλέον να υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ, περίπου διπλάσια από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού», τόνισε. Ο υπ. Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κρίση λόγω της πανδημίας είναι βαθιά και το φετινό έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού, όπως και το χρέος. Παράλληλα όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το β΄ εξάμηνο του 2021 και συνολικά για την πορεία της οικονομίας. Επίσης ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως «η βιομηχανία στάθηκε αρωγός και έδειξε αντοχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία, όσο η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης το επιβάλλει, με σωστή και δίκαιη απόδοση των πόρων».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν εκτενώς προτάσεις για την καλύτερη διασύνδεση επιχειρήσεων και την ανάπτυξη όλων των δυνατών συνεργειών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ ο κ. Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στο Δ.Σ. του ΣΘΕΒ διευκρίνισε ότι θα ήθελε να συνεχιστεί αυτός ο γόνιμος διάλογος και να υπάρχει ανάλογη ανταλλαγή απόψεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass