Οικονομική ανάσταση περιμένει η αγορά

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ - ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2021 20:10

Με την προσδοκία του εμπορικού κόσμου η πασχαλινή περίοδος να αποτελέσει την αρχή της οικονομικής ανάστασης της τοπικής αγοράς ξεκινά η εφαρμογή του διευρυμένου εορταστικού ωραρίου στη Λάρισα.

Από σήμερα Σάββατο του Λαζάρου και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί - απόγευμα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, όπως λένε οι εκπρόσωποί της, «με το τεράστιο αίσθημα ευθύνης και την απόλυτη σοβαρότητα που υπέδειξε το δύσκολο διάστημα που βιώνει η κοινωνία κατάφερε να αποτελέσει έναν πόλο ασφαλούς υποδοχής καταναλωτών και εργαζομένων και να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια κατά την επίσκεψη όλων μέσα στα καταστήματα. Με αυτό ως δεδομένο, είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας στα καταστήματα, τηρώντας απόλυτα τις υγειονομικές υποδείξεις.
Από πλευράς των επιχειρηματιών, πέρα από την προσπάθεια απόλυτης τήρησης των μέτρων προστασίας, δύο είναι τα βασικά ζητήματα στα οποία εστιάζουν: στην αναγκαιότητα στήριξης της ρευστότητας του λιανεμπορίου, αλλά και στην ανησυχία έναντι στο ενδεχόμενο να ξαναμπεί «λουκέτο» στο λιανικό εμπόριο έπειτα από λίγες εβδομάδες. Υπάρχει ανασφάλεια λένε και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά στην πορεία εξάπλωσης της πανδημίας, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο νέου lockdown να παραμένει. Υπό το πρίσμα αυτό είναι τρομερά δύσκολο όχι μόνο να προβλέψει κανείς την πορεία της κατανάλωσης, αλλά και να οργανωθεί, να παραγγείλει το εμπόρευμά του για τη νέα σεζόν...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΓΟΡΑΣ
Όσο για τον τρόπο αγοράς, θα εξακολουθήσει και την τρέχουσα εβδομάδα η ταυτόχρονη λειτουργία του διπλού αναποτελεσματικού μοντέλου (click in shop και click away), το ραντεβού και το αποδεικτικό από το κατάστημα και sms στο 13032. «Πρέπει κάποια στιγμή, όπως επισήμανε προσφάτως ο ΕΣΛ Λάρισας, να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική που επικαλούνται οι ίδιοι οι ειδικοί επιστήμονες και να ανοίξει το εμπόριο κανονικά χωρίς υποκατάστατα λειτουργίας του καθώς αποδεδειγμένα είναι ένας ασφαλής κλάδος που τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα προτεινόμενα μέτρα. Η απελευθέρωση της λειτουργίας του λιανεμπορίου θα πρέπει να γίνει συγχρόνως και με το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών γενικότερα και να αλλάξει επιτέλους το κλίμα στην αγορά»...
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση των αγορών με το μοντέλο click in shop ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει είτε με μετρητά είτε με κάρτα, ενώ στην περίπτωση των αγορών με το μοντέλο click away, ο καταναλωτής είτε θα πρέπει να έχει προεξοφλήσει ηλεκτρονικά την παραγγελία του είτε να την πληρώσει μόνο μέσω κάρτας κατά την παραλαβή της έξω από το κατάστημα. Οι αγορές, πάντως, εντός του καταστήματος με βάση τα νέα περιοριστικά μέτρα και ιδίως λόγω, πρώτον, του χρονικού ορίου των τριών ωρών που έχουν οι καταναλωτές ημερησίως για να κάνουν τις αγορές τους και δεύτερον, εξαιτίας των χρονικών περιορισμών που τα ίδια τα καταστήματα θέτουν στους καταναλωτές ώστε να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, καθιστούν την αγοραστική εμπειρία αγχωτική. Και αυτό γιατί περιορίζουν τις λεγόμενες «αυθόρμητες» αγορές που στην προ κορονοϊού εποχή ήταν αυτό που επιζητούσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις και για τον λόγο αυτό αναζητούσαν τρόπους να παρατείνουν την παραμονή του καταναλωτή στο κατάστημα.
ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
Σε κάθε περίπτωση η αγορά θα είναι ανοιχτή και αύριο Κυριακή των Βαΐων καθώς είναι μεταξύ των οκτώ θεσμοθετημένων Κυριακών του έτους, όπου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν, ενώ από σήμερα θα λειτουργεί και το εμπορικό κέντρο της πόλης, αποκλειστικά με τη μέθοδο click inside. Ειδικότερα το εορταστικό ωράριο στη Λάρισα έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 9:00-15:00. Αύριο Κυριακή των ΒΑΪΩΝ (25/4): 11:00-17:00, Μ. Δευτέρα (26/4): 9:00-14:00 και 17:00-20:30, Μ. Τρίτη (27/4): 9:00-14:00 και 17:00-20:30, Μ. Τετάρτη (28/4): 9:00-14:00 και 17:00-20:30, Μ. Πέμπτη (29/4): 9:00-14:00 και 17:00-20:30, Μ. Παρασκευή (30/4): 13:00-19:00 και Μ. Σάββατο (1/5): 09:00-15:00. Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου (λόγω της μεταφερόμενης αργίας της πρωτομαγιάς) τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Από την Τετάρτη 5 Μαΐου η αγορά θα επανέλθει στο κανονικό ωράριο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass