Επέκταση σύμβασης ζητούν οι εργαζόμενοι καθαριότητας στον ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2021 9:10

«Οι 500 εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του οργανισμού, δώσαμε με ευσυνειδησία και συνέπεια τη μάχη έναντι του Covid-19 και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναγνώρισαν το έργο μας.

Αυτή η συνεισφορά δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί να ξεθωριάσει. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 2.7.2021, ημερομηνία που δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της λόγω της πανδημίας COVID-19, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παρουσία μας εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού».
Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συντονιστικού συμβασιούχων καθαριότητας ΟΑΕΔ, ζητώντας ανανέωση συμβάσεων όπου προστίθενται τα εξής:
«Όλες και όλοι που προσληφθήκαμε με την υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1Α/2019 προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συντονίζουμε τη δράση μας και διεκδικούμε την αυτονόητη επέκταση των συμβάσεών μας για 4 επιπλέον μήνες, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου 2021 όπου λήγουν οι συμβάσεις μας. Το αίτημα μας είναι δίκαιο και νόμιμο, αφού ο ΟΑΕΔ προέβη στην πρόσληψή μας στη βάση προκήρυξης για Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά 500 ατόμων τετράωρης απασχόλησης 24/μηνης διάρκειας και όχι 20μηνης που εν τέλει -λόγω διοικητικών ολιγωριών- κληθήκαμε να εργαστούμε. Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο Διοικητής, τα μέλη του ΔΣ θα επανεξετάσουν το δίκαιο αίτημά μας και θα βρουν τρόπο να επεκτείνουν τις συμβάσεις μας πέραν της 2ας Ιουλίου καθώς τυχόν επιστροφή σε καταστάσεις εργολαβίας -έστω και προσωρινά (...) μετά τη 2α Ιουλίου- συνιστά οπισθοδρόμηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass