Ξεκίνησε η «μάχη» για την τιμή του οβελία

ΑΡΚΕΤΑ «ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΕΣ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ Σ/Μ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ -ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ -ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ -ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2021 20:10

Με ραντεβού και με τις γνωστές εναλλακτικές επιλογές του click inside και του click away θα είναι ανοικτή σήμερα η αγορά και για όλη τη Μ. Εβδομάδα.

Από χθες τέθηκε σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στο λιανεμπόριο της πόλης, με τον εμπορικό κόσμο να προσδοκά και να εύχεται η Ανάσταση της αγοράς να έρθει νωρίτερα.
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά χάθηκε η ευκαιρία για το πλήρες άνοιγμα της αγοράς χωρίς ραντεβού, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την πασχαλινή περίοδο» σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση προς τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. «Παρόλο που ο εμπορικός κόσμος αποτέλεσε όλο αυτό το διάστημα πόλο ασφαλούς υποδοχής καταναλωτών και εργαζομένων και μια «βαλβίδα» οικονομικής και κοινωνικής εκτόνωσης, οι πωλήσεις θα γίνονται με τις γνωστές υβριδικές μεθόδους. Ωστόσο, κάτω από αυτές ακόμη τις συνθήκες, λίγο πριν τη Μ. Εβδομάδα, οι έμποροι της Λάρισας είναι καθ’ όλα προετοιμασμένοι με νέα εμπορεύματα σε προσιτές τιμές, απόλυτα υγιείς, αφού τα self tests μπήκαν στη ζωή μας, και έτοιμοι να υποδεχθούμε με ασφάλεια το καταναλωτικό κοινό για τις πασχαλινές του αγορές».
Δίνοντας και μια αισιόδοξη νότα, ο ΕΣΛ επισημαίνει πως «το κλίμα στην αγορά αρχίζει σταδιακά να αλλάζει. Η αγοραστική κίνηση και η γενικότερη ψυχολογία έχει ανοδική τάση και η αισιοδοξία επιστρέφει, καθώς βρισκόμαστε ίσως πιο κοντά στο πλήρες άνοιγμα, χωρίς ραντεβού. Φαίνεται ότι βαδίζουμε προς το τέλος αυτής της ζοφερής κατάστασης και ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς».
Ενημερωτικά να επισημάνουμε πως σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα εμπορικά της Λάρισας θα λειτουργούν από τις 11:00-17:00, ενώ αύριο Μ. Δευτέρα το ωράριο είναι 9:00-14:00 και 17:00-20:30. Ανοικτά επίσης θα είναι και τα σούπερ μάρκετ με ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ανάλογα με την επιχείρηση.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΙΜΩΝ
Στο μεταξύ από χθες ξεκίνησε και επισήμως ο «πόλεμος του οβελία» στις αλυσίδες τροφίμων της Λάρισας. Τα σούπερ μάρκετ της περιοχής ανήγγειλαν τις τιμές διάθεσης των αμνοεριφίων, που είναι αισθητά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Ενδεικτικά, ο Μασούτης θα διαθέτει το αρνί στα 7,89 ευρώ το κιλό και το κατσίκι στα 8,29 ευρώ το κιλό. Ο Βασιλόπουλος στα 7,95 ευρώ το κιλό το αρνί και στα 8,85 ευρώ το κατσίκι. Η «AS Agora» στα 8,90 ευρώ το αρνί και στα 9,90 το κατσίκι. Σύμφωνα με τα στελέχη της αγοράς Σ/Μ ένας συνδυασμός παραγόντων πίεσε τις τιμές αυξητικά. Η μειωμένη διάθεση προϊόντων από τη Βρετανία λόγω Brexit προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδήγησε σε απορρόφηση προϊόντων από την ελληνική αγορά προς το εξωτερικό για το Καθολικό Πάσχα (ειδικά σε Ιταλία και Ισπανία).
Το ότι το Ορθόδοξο Πάσχα φέτος «πέφτει» τόσο αργά σημαίνει ότι τα αμνοερίφια βάρους 10-13 κιλών, τα οποία ζητούνται κυρίως από τους καταναλωτές, είναι λιγότερα (γιατί τέτοια εποχή τα ζώα έχουν μεγαλώσει) και η μειωμένη προσφερόμενη ποσότητα σε αυτό το βάρος πιέζει την τιμή αυξητικά.
Πάντως τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Λάρισας αύριο, που θα έχουν τα παραστατικά και τα τιμολόγια στα χέρια τους, θα καθορίσουν την τιμή τους, η οποία όπως έχει προαναγγελθεί θα είναι στα 11 ευρώ το αρνί και στα 12 ευρώ το κατσίκι.
ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ Σ/Μ
Στο μεταξύ σύγχυση και αναστάτωση στους καταναλωτές προκάλεσε η χθεσινή διαφημιστική καταχώρηση της τοπικής επιχείρησης τροφίμων «GReen» στην «Ε» για τις τιμές πώλησης των αρνιών. Η διάθεση του οβελία από 5,45 ευρώ το κιλό, σε αρκετά μικρότερη τιμή από την πραγματική, κέντρισε το αγοραστικό ενδιαφέρον των νοικοκυριών που έσπευσαν να κατοχυρώσουν την προσφορά.
Η πραγματικότητα ωστόσο ήταν διαφορετική.... Η ρεκλάμα που έφερε η διαφημιστική εταιρεία στα γραφεία της «Ε» ήταν από περσινή αντίστοιχη καταχώρηση, όταν τα αμνοερίφια διατίθεντο σε τιμές έως 6 ευρώ. Η πραγματική τιμή της επιχείρησης για το αρνί είναι 8,65 ευρώ το κιλό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass