Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα τα τελευταία πασχαλινά ψώνια

ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 Μ.Μ. ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΕΩΣ ΤΙΣ 5 Μ.Μ. ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΤΑ Σ/Μ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 9:10

Από τις 9 π.μ. τις 3 το μεσημέρι τα εμπορικά καταστήματα, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. τα σουπερ μάρκετ και από τις 8 το πρωί το πρωί έως τις 5 το απόγευμα τα κρεοπωλεία θα είναι σήμερα Μ. Σάββατο ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους

καταναλωτές για τα τελευταία πασχαλινά ψώνια. Η αγορά θα ξανανοίξει πλέον την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου λόγω των αργιών του Πάσχα και την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τρίτη, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
Σήμερα τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίσουν να προμηθευτούν ό,τι χρειάζονται για τέσσερις συνολικά ημέρες. Για τέσσερις ημέρες θα διαθέτουν ψωμί σήμερα και τα αρτοποιεία της Λάρισας. Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της συντεχνίας Αρτοποιών, οι φούρνοι θα βγάλουν σήμερα ψωμί για να έχουν οι καταναλωτές έως και την Τρίτη 4 Μαΐου. Δηλαδή οι φούρνοι θα είναι κλειστοί αύριο Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη, ημέρα που θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά. Τα αρτοποιεία θα ξανανοίξουν για να λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 5 Μαΐου.
Επίσης τα κρεοπωλεία της πόλης θα λειτουργούν σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ πολύ δύσκολα λόγω των μεγάλων ελλείψεων, θα καταφέρουν σήμερα να βρουν αρνί ή κατσίκι για ψήσιμο, όσοι το άφησαν για την τελευταία στιγμή ελπίζοντας να το πάρουν φθηνότερα. Φέτος οι τιμές για τον οβελία κινήθηκαν σε επίπεδα από λίγο έως πολύ υψηλότερα αναλόγως της τιμής στην οποία προμηθεύτηκαν οι καταστηματάρχες και της δυνατότητάς τους να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές για τους πελάτες τους. Οι αυξημένες εξαγωγές που έγιναν για το Καθολικό Πάσχα μείωσαν τις διαθέσιμες ποσότητες ελληνικών αμνοεριφίων με αποτέλεσμα οι τιμές για τα ντόπια αρνιά και κατσίκια να κινηθούν ανοδικά. «Η αγορά κινήθηκε ομαλά και αντιμετώπισε ικανοποιητικά τη ζήτηση σε σχέση με τη χαμηλή προσφορά που υπήρχε φέτος σε εγχώρια αρνιά και κατσίκια. Όσοι έδωσαν παραγγελίες έχουν όλοι εξυπηρετηθεί» σχολίασε ο πρόεδρος των Λαρισαίων κρεοπωλών Ευαγ. Ρίζος. Και τα κρεοπωλεία θα ξανανοίξουν πλέον την ερχόμενη Τετάρτη.
ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Την ίδια ημέρα θα ανοίξει και το λιανεμπόριο διαθέτοντας εμπορεύματα σε ακόμη πιο ελκυστικές τιμές καθώς από σήμερα ξεκινά το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων και είναι μια ευκαιρία για την αγορά να αναπληρώσει μερικώς το χαμένο έδαφος. Οι εαρινές εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν στη Λάρισα τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Σημειώνεται ότι η Κυριακή, 9 Μαΐου είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ημερολογιακή η πρώτη Κυριακή είναι η Κυριακή του Πάσχα που ως γνωστόν είναι αργία. Έτσι την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά. Ανοικτά επίσης θα επιτρέπεται να είναι και τα καταστήματα τροφίμων αλλά και τα κομμωτήρια. Για τα κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ) υπάρχει δυνατότητα προαιρετικού (διευρυμένου) ωραρίου λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 9 μ.μ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ