Εθνικός στόχος η ανταγωνιστική βιομηχανία

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΘΕΒ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΠΕ ΚΩΝ. ΣΚΡΕΚΑ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2021 8:57

Με επίκεντρο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με το υψηλό κόστος ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και το περιβάλλον αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων για την περιοχή στον τομέα της ενέργειας πραγματοποιήθηκε η

συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΣΘΕΒ, διαδικτυακά την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.
Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε πως η συμβολή της βιομηχανίας στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και στην αύξηση της απασχόλησης είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας και η μετάβαση σε ένα ισόρροπο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα στηρίζεται σε μία ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανική βάση, θα πρέπει να αποτελεί διαχρονικά εθνικό στόχο άμεσης προτεραιότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει άμεσα το παράδειγμα των ευρωπαϊκών κρατών και να διαμορφώσει μια συνεκτική και αποτελεσματική βιομηχανική πολιτική, για την ανάδειξη του ρόλου της βιομηχανίας και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων. Επιπλέον, επισήμανε πως η Κυβέρνηση ορθώς αποφάσισε την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) με στόχο τον ολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, μέσα από τη δημιουργία στρατηγικών δυνατοτήτων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού τους ιστού.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο καθώς τόνισε πως «το περιβάλλον και η ενέργεια θα είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη μετά COVID εποχή και σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο». Ο ΥΠΠΕ αντιλαμβανόμενος πλήρως τα αιτήματα ΣΘΕΒ, δήλωσε πως είναι αναγκαίο η βοήθεια και η συμβολή όλων να προχωρήσει ο σχεδιασμός μιας μεσοπρόθεσμης εθνικής ενεργειακής πολιτικής η οποία να εστιάζεται στους πυλώνες και στα μέτρα που εφαρμόζονται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χαράζοντας μια νέα στρατηγική πολιτική για την Ενέργεια, δηλαδή της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της βιομηχανίας και της διαφοροποίησης του ενεργειακού μίγματος.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ο οποίος αναφέρθηκε πως η «ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις και συντελεί έμπρακτα στην εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, περιορίζοντας το ενεργειακό κόστος. Η αυξανόμενη χρήση του φυσικού αερίου – του κυρίαρχου για τη μεταλιγνιτική εποχή μεταβατικού καυσίμου – παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Πολιτείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass