Καλύτερες ημέρες περιμένει η αγορά

* ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΖΙΡΟ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ 15 ΜΑΪΟΥ * ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ - ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2021 21:01

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα και με αφετηρία τον ικανοποιητικό πασχαλινό τζίρο θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας. Η αύξηση των πωλήσεων, τηρουμένων των συνθηκών, την πασχαλινή περίοδο αναπτέρωσε τις

ελπίδες των εμπόρων, που πλέον, μετά το άνοιγμα της εστίασης, προσδοκούν μεταπασχαλινή επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς περιορισμούς. Θέτοντας ως ζητούμενο τη λειτουργία όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων κανονικά και με την ασφάλεια του εμβολιασμού και των τεστ αυτοδιάγνωσης, οι επιχειρηματίες του κλάδου ευελπιστούν για το τέλος της οικονομικής αιμορραγίας.
Αναμφίβολα η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν η πιο δραστήρια σε αγοραστική κίνηση, με τη χρήση βεβαίως των δύο μεθόδων αγορών του click inside και click away. Οι περιορισμοί των «κλικ αγορών» έχουν κουράσει εμπόρους και καταναλωτές, με αποτέλεσμα οι εποχικές πωλήσεις να έχουν καθηλωθεί σε χαμηλά επίπεδα, αλλά σίγουρα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι, που η μόνη διέξοδος για αγορές στο αυστηρό lockdown ήταν το διαδίκτυο. Από τη Μεγάλη Τετάρτη που καταβλήθηκε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, παρατηρήθηκε αισθητή διαφορά στη ζήτηση επί τρεις μέρες και μια ικανοποιητική αύξηση των πωλήσεων στην αγορά. Ο μέσος όρο της ημερήσιας επισκεψιμότητας πελατών στα εμπορικά καταστήματα αυξήθηκε καθώς οι ελκυστικές τιμές και γενναίες προσφορές προς τους καταναλωτές ήταν το καλύτερο πασχαλινό δώρο από τους εμπόρους στους πελάτες τους για να ανταποκριθούν στις οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις των ημερών.
«Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσουν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες κανονικά ώστε να σταματήσει η «αιμορραγία» της οικονομίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΣΛ Χαρ. Παπαδόπουλος. «Πρέπει το εμπόριο να ανοίξει επιτέλους κανονικά, χωρίς υποκατάστατα λειτουργίας του καθώς αποδεδειγμένα είναι ένας ασφαλής κλάδος που τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα προτεινόμενα μέτρα» προσθέτει επαναφέροντας και το αίτημα του εμπορικού κόσμου για ενίσχυση των επιχειρήσεων με κεφάλαια επανεκκίνησης, κατά τα πρότυπα του προγράμματος για την εστίαση.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Να σημειωθεί πάντως πως η επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται στο Υπ. Ανάπτυξης την κατάργηση του click away και του click inside από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών και με έναν πελάτη ανά 50 τ.μ. και όχι 1 άτομο ανά 100 τ.μ. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Στο μεταξύ ευκαιρίες για φθηνές αγορές θα συνεχίσουν να έχουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου οι καταναλωτές καθώς βρίσκεται σε ισχύ από την 1η του μήνα η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τον Νομό Λάρισας. Οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες και μόνο στη Θεσσαλία διαρκούν ένα δεκαήμερο και όχι δύο εβδομάδες καθώς ο εμπορικός κόσμος της περιοχής τις επιπλέον μέρες τις προσθέτει στις τακτικές περιόδους των εκπτώσεων (θερινές και χειμερινές)
Σημειώνεται ότι η Κυριακή 9 Μαΐου είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ημερολογιακή η πρώτη Κυριακή είναι η Κυριακή του Πάσχα που ως γνωστόν είναι αργία. Έτσι την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτάθηκε από τη διοίκηση του ΕΣΛ (κατά πλειοψηφία) στα μέλη του για την ερχόμενη Κυριακή είναι 11:00-16:00. Ανοικτά επίσης την ερχόμενη Κυριακή θα επιτρέπεται να είναι και τα καταστήματα τροφίμων αλλά και τα κομμωτήρια. Για τα κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ) υπάρχει δυνατότητα προαιρετικού (διευρυμένου) ωραρίου λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 9 μ.μ.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, εφιστά την προσοχή στα μέλη του και ενημερώνει πως σε περίπτωση που παραβιαστούν οι διατάξεις περί εκπτώσεων ή οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλονται εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα.
ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
Να επισημάνουμε τέλος πως στην εμπορική αγορά στη Λάρισα ισχύει πλέον το θερινό ωράριο το οποίο, ως πρόταση εκ μέρους του ΕΣΛ, είναι: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8:00-14:00 και 17:30-21:00, Τρίτη-Πέμπτη 8:00-14:00. Σάββατο 8:00-14:30.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass