Eως 9 Μαΐου οι αιτήσεις για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2021 8:09

Έως τις 9 Μαΐου 2021 και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν αιτήσεις χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet, για την

«Επιδότηση Δανείων-Γέφυρα ΙΙ».
Το πρόγραμμα αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί κατά 20% μείωση του κύκλου εργασιών κατά το 2020 συγκριτικά με το 2019. Απευθύνεται δε, τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Θυμίζουμε πως πλατφόρμα είναι ενεργή από τις 5 Απριλίου και τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:
* Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.
* Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου, όσο και των τόκων του δανείου.
* Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φθάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.
* Επιδότηση δόσης μέχρι και το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν έως τις 15/07/2021 και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά για οτιδήποτε ήδη υπάρχει διαθέσιμο σε βάσεις δεδομένων των δημόσιων και ιδιωτών πιστωτών.
Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα και την παροχή κρατικής επιδότησης είναι η πλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, τα οποία είναι ανάλογα του μεγέθους της επιχείρησης.
Όπως εκτιμά η ΕΓΔΙΧ θα επιδοτηθούν από το κράτος οι δόσεις 120.000 και πλέον επιχειρηματικών δανείων. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, με ενισχύσεις 300 εκατ. ευρώ, θα χορηγούνται ποσά που θα αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα προκειμένου να καλυφθούν αντίστοιχου ύψους δόσεις δανείων. Με άλλα λόγια, και εδώ θα υπάρξει ένα «άτυπο κούρεμα» για τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.
Για τους δικαιούχους, η συνεισφορά του Δημοσίου διαμορφώνεται ως εξής:
* Εξυπηρετούμενα δάνεια: Στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.
* Μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.
Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς www.piraeusbank.gr και στα καταστήματα της Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ» συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της, έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass