Εως 30/9 οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 8:29

Πεντάμηνη παράταση έλαβε η διαδικασία υποβολής αίτησης στο ΚΕΑΟ για ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις (του ν.4611/2019), για όσους έχει προηγηθεί η αντίστοιχη αίτηση προσδιορισμού του ποσού στον e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ασφαλιστικού υπερ-ταμείου, η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών με τις διατάξεις του ν.4611/2019 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες περιλαμβάνει δύο στάδια:
* Το πρώτο στάδιο αφορούσε στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.
* Το δεύτερο στάδιο είχε να κάνει με την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κ.Ε.Α.Ο.
Για τις προαναφερόμενες κατηγορίες οφειλετών η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση ολοκληρωνόταν μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας που ήταν η 7η Οκτωβρίου 2019 και μετά τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ και την υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους μη μισθωτούς, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ ήταν η 30ή Απριλίου 2021, όπως είχε οριστεί στο άρθρο 70 του ν. 4756/2020. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η προθεσμία αυτή μετατέθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν υπολογίζονται τόκοι και άλλες προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.
Υπενθυμίζεται πως η απώλεια της ρύθμισης των 120 δόσεων οδηγεί στην αναβίωση της οφειλής και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων στην κατάσταση που είχαν κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μάλιστα πριν από τον τυχόν επανυπολογισµό τους. Αυτό σημαίνει πως μια ενδεχόμενη απώλεια της ρύθμισης των 120 δόσεων θα είχε πολύ σημαντικό κόστος για αρκετούς ασφαλισμένους – οφειλέτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass