Σύντομες Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 9:05

Μνημόνιο συνεργασίας CFA και ΕΘΕ


ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Ένωσης CFA (CFA Society Greece) με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) ανακοινώθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη από τον πρόεδρο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Θεοφάνη Μυλωνά και τον πρόεδρο της CFA Λουκά Δέδε έχει ως στόχο την ενίσχυση της δεσμών των δύο φορέων και την ανάληψη κοινών δράσεων σε θέματα που προάγουν τον χώρο των επενδύσεων και της επαγγελματικής διαχείρισης στην Ελλάδα, προς όφελος των επενδυτών και της κοινωνίας γενικότερα.
Εκ μέρους της ΕΘΕ, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε: «Η Ελληνική Ένωση CFA είναι σταθερός συνομιλητής μας επί σειρά ετών και έχουμε από κοινού συνδράμει σε ενέργειες για την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογραμμίζει την σχέση αυτή και θα επιτρέψει την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση της». Από πλευράς της Ελληνικής Ένωσης CFA ο κ. Δέδες δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την ΕΘΕ αριθμεί ήδη πολλά έτη και η υπογραφή αυτού του Μνημονίου μας επιτρέπει να συνεργαστούμε σε ένα ανανεωμένο επίπεδο δράσεων και να διευρύνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, αναδεικνύοντας τις ωφέλειες που έχει η επαγγελματική διαχείριση των επενδύσεων και η συνεχής εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου».

Δεύτερη παράταση για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
Παρατείνεται αυτόματα για τρεις (3) μήνες ακόμα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» που εκδόθηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του έτους 2020 και τον Νοέμβριο 2020 έλαβαν την πρώτη παράταση, αναφέρει το υπ. Εργασίας. «Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, απαιτείται για την επανένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, η υποβολή εκ μέρους τους νέας αίτησης μέσα στον μήνα Μάιο».

Ετοιμάζεται νέος Αναπτυξιακός Νόμος
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Ανατέθηκε σε εταιρεία η εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο τη «Σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου που θα παρέχει το πλαίσιο παροχής κινήτρων επενδύσεων». Αυτό ορίζει απόφαση του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ορέστη Καβαλάκη που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάλυση του νέου ενωσιακού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα και των αποτελεσμάτων του ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου ώστε να προταθούν με μορφή ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου οι παρεμβάσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και των οικονομικών κλάδων.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα προταθεί θα δίνει ώθηση σε πρόσθετες επενδύσεις και οικονομικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιφέρειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την 4η βιομηχανική επανάσταση των λιγότερο ευνοημένων περιφερειών. Παράλληλα θα αντιμετωπίζονται οι τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αναφορικά με την προσέλκυση και διατήρηση οικονομικών δραστηριοτήτων σε αυτές. Η διάρκεια του έργου είναι δύο μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η ανάθεση του έργου, σύμφωνα με το άρθρο 119 του Ν.4412/2016, αφορά την εταιρεία Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ε.Π.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass