Τον Ιούνιο το άνοιγμα της εστίασης σε κλειστούς χώρους

ΤΟΝ «ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 8:35

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος τον Ιούνιο και των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους άφησε ο Υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ενώ προανήγγειλε και «οδικό χάρτη» ανοίγματος για τις επιχειρήσεις

που παραμένουν κλειστές. «Υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση, που δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Πέρυσι είχαν αρχίσει τη λειτουργία τους με ανοιχτά παράθυρα κ.λπ. τον Ιούνιο. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος, που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δύο με τρεις εβδομάδες», εξήγησε.
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ
«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μία ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί, το ΥΠΑΝΕ θα το δεχθεί. Μένει να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για να ανοίξει η πλατφόρμα στήριξης της εστίασης, εξήγησε. Σημείωσε ότι η εκταμίευση θα γίνει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης. «Θέλω, και αυτό θα ζητήσουμε από την επιτροπή, να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας με το πρωτόκολλο και την ημερομηνία, για να ξέρουν όλοι (γάμοι, δεξιώσεις, κέντρα ευεξίας κ.λπ.) πότε και πώς ξεκινάνε, οπότε να υπάρχει οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του ανοίγματος της αγοράς», ανέφερε ακόμα ο υπουργός.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ SMS
Για την κατάργηση των SMS στο λιανεμπόριο από τις 14 Μαΐου, με τα ίδια μέτρα προφύλαξης, σημείωσε ότι στα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε μια εβδομάδα, ίσως λίγο παρακάτω.
ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Τέλος σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εξεταστεί το θέμα των γυμναστηρίων. Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι θα δημοσιευθεί απόφαση για τη δωρεάν παροχή σελφ τεστ για τους κληρικούς όλων των δογμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass