Σύντομες Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 10:05

Alpha Bank: Μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων


Μετά την Τράπεζα Πειραιώς και η AlphaBank ανακοίνωσε πως προχωρά το καλοκαίρι σε νέα μείωση των επιτοκίων σε λογαριασμούς καταθέσεων ανοιχτής ζήτησης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με ισχύ την 1 Ιουλίου 2021, η τράπεζα μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων συγκεκριμένων λογαριασμών κατά μία μονάδα βάσης (0,01%) μεσοσταθμικά. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια προϊόντα θα επηρεαστούν, αλλά εικάζεται ότι οι περικοπές θα γίνουν σε καταθετικά προγράμματα με τα μεγαλύτερα επιτόκια σήμερα, όπως οι λογαριασμοί μισθοδοσίας / σύνταξης και τα απλά αποταμιευτικά.
Στον αντίστοιχο γύρο μειώσεων στην Τράπεζα Πειραιώς, που θα εφαρμοστεί στις 8/6/2021, το ανώτατο κούρεμα στα επιτόκια θα φτάσει έως 0,20%.Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί της Πειραιώς που θα επηρεαστούν από τις αναπροσαρμογές είναι οι εξής: Αποταμιευτικά προϊόντα: ΑΞΙΖΕΙ: Από 0,15% σε 0,10%, ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Από 0,15% σε 0,10%, ΜΠΟΡΩ: Από 0,50% σε 0,40%. Πειραιώς Αποδοχών: Για ποσά έως 1.000 ευρώ από 0,25% σε 0,05%. Πειραιώς Αποδοχών Συνταξιούχων και Δημοσίων υπαλλήλων: Για ποσά έως 1.000 ευρώ από 0,25% σε 0,05%.

Στο ταμπλό από χθες η Attica Bank
ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ
Λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο προχώρησε στην άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας "ATTICA BANK Α.Τ.Ε.", από χθες διότι ήρθησαν οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητηθεί η αναστολή, δεδομένου ότι η εταιρεία προέβη στις 10 Μαΐου 2021 σε δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής της έκθεσης της χρήσης 2020.
Επίσης, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης και των παραγώγων προϊόντων της εν λόγω εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο τη μετοχή της.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρόγραμμα επιχειρηματικότητας
Ξεκίνησε χθες η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες» του ΟΑΕΔ. Στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες, καθώς 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 15:00. Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής: 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΥΟ, 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης και 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.
Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Ετοιμάζεται η νέα δόση για το επίδομα παιδιού
Κλείνει μεθαύριο στις 13 Μαΐου 2021 και ώρα 18.00 η πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της Β' δόσης 2021 στις 31 Μαΐου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως συμβαίνει με την καταβολή του συνόλου των επιδομάτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι για το επόμενο άνοιγμα της πλατφόρμας Α21 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass