Οι ευκαιρίες για τη Θεσσαλία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 8:00
Από την εκδήλωση του ΣΘΕΒ με τη συμμετοχή  του προέδρου της Σ.Ε. ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη Από την εκδήλωση του ΣΘΕΒ με τη συμμετοχή του προέδρου της Σ.Ε. ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη

Με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ο ΣΘΕΒ και η Grant Thornton συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, το Σχέδιο της Απολιγνιτοποίησης και ευκαιρίες που προκύπτουν στην περιοχή της Θεσσαλίας», την περασμένη Τρίτη. Στόχος ήταν η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλίας, σχετικά με τους διαθέσιμους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Σχέδιο Απολιγνιτοποίησης, βασικά αναπτυξιακά εφόδια στην προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης των επιπτώσεων του COVID-19, ενώ επιπλέον δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τις νέες επενδυτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες που προκύπτουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις, την κατανομή των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα και τις προτεραιότητες του νέου, πολυετούς αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε διαθέσιμα τέτοιου ύψους κονδύλια, που με σωστή αξιοποίηση μπορούν να αλλάξουν ριζικά και σε βάθος χρόνου την εικόνα της ελληνικής οικονομίας καθώς επιχειρείται η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στη μεταποίηση και στην πληροφορική, η μεγάλης κλίμακας αξιοποίηση των εγχώριων ΑΠΕ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάπτυξη σχετικής βιομηχανικής παραγωγής. Μία ακόμη ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη».
Ο Partner του τμήματος Assurance της Grant Thornton κ. Νίκος Ιωάννου, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συμβάλει σημαντικά στη στήριξη των επενδύσεων και την προώθηση των μεταρρυθμιστικών δράσεων στην μετά-COVID-19 εποχή. Μέσα από την υλοποίηση του Μηχανισμού, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναμορφώσει και να εκσυγχρονίσει το παραγωγικό της μοντέλο, καθιστώντας παράλληλα την εγχώρια οικονομία περισσότερο ανθεκτική. Τα σχέδια και οι δράσεις του Μηχανισμού θα δημιουργήσουν ισχυρές βάσεις για ταχεία ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στηριζόμενα στους τέσσερις πυλώνες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ
Στη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης, αναφέρθηκε στους επτά άξονες προτεραιότητας του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (2020-2021) για τις λιγνιτικές περιοχές της χώρας και οι οποίοι είναι:
- Προώθηση της απασχόλησης των ανέργων και των αυτοαπασχολούμενων
- Αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
- Προετοιμασία της οικονομικής και παραγωγικής διαφοροποίησης.
- Ενίσχυση επιχειρηματικότητας και προσέλκυση επενδύσεων
- Αναδιάρθρωση της ενεργειακής ταυτότητας και εξορθολογισμός της αξιοποίησης και χρήσης των περιβαλλοντικών πόρων.
- Προώθηση της αστικής αναζωογόνησης και της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
- Επιστημονική και Τεχνική Στήριξη, Ωρίμανση Δράσεων.
Στην αναλυτική τους παρουσίαση, τα στελέχη της Grant Thornton αναφέρθηκαν λεπτομερώς στους πυλώνες δράσης που έχει θεσπίσει η ΕΕ σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τις ενδεχόμενες ευκαιρίες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη επιχειρήσεων και χρηματοδοτικοί φορείς ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass