ΟΑΕΔ: Νέο κοινωφελές πρόγραμμα για 25.000 ανέργους

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 8:25

Νέα «όπλα» βγάζει από τη φαρέτρα του ο ΟΑΕΔ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης βαίνει αυξανόμενη. Οι υπηρεσίες του Yπουργείου Εργασίας και του Οργανισμού εργάζονται πυρετωδώς με στόχο τη δημιουργία αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του καλοκαιριού. Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν περίπου 25.000 άτομα, τα οποία θα λαμβάνουν 21,84 ημερησίως ή 546 ευρώ μηνιαίως. Οι θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών κατηγοριών. Αυτό σημαίνει ότι θα προσληφθεί προσωπικό υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Οικονομικό και διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτικό προσωπικό, εργάτες καθαριότητας, πρασίνου και φύλαξης, οδηγοί, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων είναι μόνο μερικές από τις ειδικότητες που θα περιλαμβάνει η πολυπόθητη προκήρυξη.
Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω κριτηρίων του ΑΣΕΠ, ενώ δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
* να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
* να είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
* να είναι άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα
* να είναι άνω των 29 ετών
* να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
* να είναι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Στον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ είναι και η προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης δεξιοτήτων με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass