Αντιδράσεις για τα «λουκέτα» σε τράπεζες

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΔΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 9:05

«Πώς θα κρατήσουμε κόσμο και επιχειρήσεις στην επαρχία όταν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από μια τράπεζα;». Το ερώτημα αυτό έθεσε προς κάθε αρμόδιο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στο κλείσιμο

τραπεζικών υποκαταστημάτων σε πολλούς Δήμους. Σε ορισμένους δε εξ΄αυτών (Ανωγείων, Σκύδρας, Μουζακίου, Νεμέας, Αμφίπολης, Ληξουρίου κ.α.) πρόσθεσε, αφορά το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην περιοχή τους. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ενώ παράλληλα θα ενημερώσει και τον πρωθυπουργό.
ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Την αντίθεση στο κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων (Εθνικής, Πειραιώς, Αττικής) σε πολλές περιοχές της χώρας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε πολλά επίπεδα, ιδιαίτερα με τον τρόπο που υλοποιείται» εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως «οι διοικήσεις των τραπεζών προχωρούν σε κλείσιμο υποκαταστημάτων, με ταυτόχρονη υποχρεωτική «εθελουσία» έξοδο υπαλλήλων. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και των εργαζομένων τους. Οι οικονομικές συνθήκες των περιοχών στις οποίες κλείνουν τα καταστήματα, οι ιδιαιτερότητες της χώρας (ειδικά σε περιπτώσεις ορεινών, ημιορεινών δήμων, ακριτικών ή/και νησιωτικών περιοχών κ.α.) δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψιν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον έλεγχο των τραπεζών. Δεν μπορεί το τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτείται συνεχώς από το δημόσιο και αυτό να μην συμμετέχει στα ΔΣ των τραπεζών ούτε καν με ένα μέλος, προκειμένου να εκπροσωπείται το δημόσιο συμφέρον. Η πρώτη ευθύνη για τον έλεγχο των Τραπεζών είναι στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι τράπεζες απαλλάσσονται των τεράστιων ευθυνών τους. Οι πολιτικές που ακολουθούνται αυξάνουν τις αποστάσεις μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους δίκαιους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων στις τράπεζες, των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass