Χωρίς εκπλήξεις οι εκλογές των εμπόρων

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. - ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 64% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 21:36

Χωρίς τις μεγάλες εκπλήξεις και με εντυπωσιακά αυξημένη συμμετοχή των μελών σε ποσοστό 64% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, που ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να επιφέρει αλλαγές συσχετισμών και ισορροπιών, ολοκληρώθηκε χθες η τριήμερη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων στον Εμπορικό Σύλλογο της Λάρισας.


Αν και η φετινή, πρωτόγνωρη για την ιστορία του Συλλόγου, παρουσία τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας του ΕΣΛ και η συμμετοχή δεκάδων υποψηφίων για τις διοικητικές θέσεις του, προμήνυε εξελίξεις, η κάλπη επιβεβαίωσε την υπεροχή του συνδυασμού «Εμπόριο - Ανάπτυξη» του Χαρ. Παπαδόπουλου τόσο έναντι του βασικού αντιπάλου, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» του Περικλή Καζαντζίδη, όσο και έναντι του νεοσύστατου μεν αλλά φιλόδοξου συνδυασμού «ΑΚΛΕΠΑ» του Δημ. Μητσιούλη και του ανεξάρτητου υποψηφίου Μανώλη Παπανικολάου. Μια υπεροχή που ήταν αδιαμφισβήτητα ηχηρή τόσο στη διοίκηση του ΕΣΛ όσο και στη Θεσσαλική Ομοσπονδία Εμπορίου (ΟΕΜΕΘ).
Στα αξιοσημείωτα της εκλογικής αναμέτρησης, που διεξήχθη επί τριήμερο από την περασμένη Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου, τόσο διά της φυσικής παρουσίας των μελών όσο και εξ αποστάσεως, μέσω της ηλεκτρονικής ψήφου, ήταν η αυξημένη συμμετοχή των μελών στη διαδικασία, ενδεικτικό στοιχείο της επιστροφής μιας σημαντικής μερίδας των εμπόρων στα κοινά και της αγωνίας του εμπορικού κόσμου ενώπιον των ζητημάτων και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος.
Το ότι στις φετινές εκλογές ψήφισαν 1.000 επαγγελματίες (805 με φυσική παρουσία και 195 ηλεκτρονικά), ενώ στις τελευταίες 608 μέλη και το 2014 μόλις 361, αποτελεί προοίμιο της αλλαγής του κλίματος και της αναγνώρισης του θεσμικού ρόλου που επανακτά ο ΕΣΛ ως όργανο εκπροσώπησης του λιανεμπορίου στον νομό Λάρισας.
Βέβαια, από τη στιγμή που στο μητρώο του Συλλόγου είναι πλέον εγγεγραμμένοι περίπου 2.800 επαγγελματίες του λιανεμπορίου (καθώς 600 περίπου επιπλέον ενεγράφησαν το τελευταίο διάστημα ενόψει των εκλογών), η συμμετοχή μόνο των 1.000 δημιουργεί εστίες προβληματισμού, αλλά η αθρόα παρουσία τους στη διαδικασία σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αφήνει ενθαρρυντικά μηνύματα ότι υπό προϋποθέσεις τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν...
ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ
Επί της ουσίας και καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών των υποψηφίων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, ο συνδυασμός «Εμπόριο - Ανάπτυξη» θεωρείται ο μεγάλος νικητής και των φετινών αρχαιρεσιών, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία στο νέο 9μελές Δ.Σ. Ο συνδυασμός πιθανότατα, με καταμετρημένο το 60% των ψηφοδελτίων, θα εξασφαλίσει και πάλι τις 6 από τις 9 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» τις υπόλοιπες τρεις. Η παρουσία του συνδυασμού του κ. Μητσιούλη ήταν παραδόξως απογοητευτική, ενώ η συμμετοχή του ανεξάρτητου κ. Παπανικολάου ενθαρρυντική για το μέλλον...
Ανάλογη ήταν και η εικόνα των παρατάξεων για την Ομοσπονδία Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ), με τον συνδυασμό «Εμπόριο - Ανάπτυξη» να κατοχυρώνει περισσότερες έδρες από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων». Λόγω της αυξημένης συμμετοχής, οι έδρες και στις δύο παρατάξεις θα είναι πάντως περισσότερες.
Από την καταμέτρηση των 400 ψηφοδελτίων, από τα 800, που καταμετρήθηκαν στην κάλπη, η παράταξη «Εμπόριο-Ανάπτυξη» του Χαρ. Παπαδόπουλου έλαβε 226 ψήφους, η «Αγωνιστική Συνεργασία» του Περικλή Καζαντζίδη 130 ψήφους, η «ΑΚΛΕΠΑ» του Δημ. Μητσιούλη 11 και ο ανεξάρτητος Μαν. Παπανικολάου 17. Τα υπόλοιπα 8 ήταν λευκά και άκυρα. Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία όπου συμμετείχαν 195 μέλη. Τα αποτελέσματα της e-ψηφοφορίας είναι τα οριστικά με το «Εμπόριο - Ανάπτυξη» να παίρνει στο Δ.Σ. 109 ψήφους, 74 στην Ελεγκτική Επιτροπή και 88 στην ΟΕΜΕΘ. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» στο Δ.Σ. πήρε 80 ψήφους, 53 στην Ε.Ε. και 59 στην Ομοσπονδία. Η «ΑΚΛΕΠΑ» 2 στο Δ.Σ., 6 στην Ε.Ε. και 2 στην Ομοσπονδία. Ο ανεξάρτητος Μαν. Παπανικολάου 2 στο Δ.Σ. και 2 στην ΟΕΜΕΘ. Εν ολίγοις στο 60% των ψήφων για το Δ.Σ. ο συνδυασμός «Εμπόριο Ανάπτυξη» είχε εξασφαλίσει τις 435 ψήφους, η «Αγωνιστική Συνεργασία» 210, η ΑΚΛΕΠΑ 13 και ο ανεξάρτητος κ. Παπανικολάου 20. Οι σταυροί των υποψηφίων, που θα καθορίσουν το ποιοι θα συγκροτούν τη νέα διοίκηση, αλλά και ποιοι εκλέγονται στην Ομοσπονδία και στην Ελεγκτική Επιτροπή θα γίνουν γνωστοί σήμερα.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών και ευχαριστώντας τους συνυποψήφιους και όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, ο επικεφαλής του πλειοψηφούσας παράταξης και εκ νέου πρόεδρος του ΕΣΛ Χαρ. Παπαδοπουλος στις πρώτες του δηλώσεις στην «Ε» τόνισε πως «η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του θα είναι πηγή δύναμης για την επερχόμενη δύσκολη συνέχεια. Την περίοδο αυτή είμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά από σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες οι οποίες μεσοπρόθεσμα είναι ικανές να αλλάξουν άρδην τους συσχετισμούς στην αγορά, τις προοπτικές των επιχειρήσεων, καθώς και του κλάδου συνολικά». Προσθέτοντας πως «η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ενισχύει τον θεσμικό ρόλο του ΕΣΛ, θα συνεχίσουμε, τόνισε, με υπευθυνότητα και αισιοδοξία την τεκμηριωμένη μας παρέμβαση προς την Πολιτεία, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της αγοράς και των ανθρώπων της, προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις προς το συμφέρον της οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass